Didžioji mūsų kaimynė žengė dar vieną žingsnį: būsimuosius karius imta lavinti dar vaikų darželyje (Video)  (2)

Čerepoveco darželinukų tėvams, besirūpinantiems, kad vaikams trūksta karinio ugdymo žinių, problemą išspręsti padės patriotinis klubas „Rezervas“. Rusijos valdžia neslepia – auginami būsimi kariai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viename darželyje įkurtas klubas bus skirtas 5–7 metų vaikams, kurie žaisdami galės daugiau sužinoti apie Rusijos kariuomenę, rašo „Lietuvos rytas“. 

Užduočių sąrašas – labai įvairus. Mažieji kariūnai bus mokomi elgtis minų lauke, lankstyti popierinius lėktuvėlius ir minti mįsles apie kariuomenę.

Vaikų karinis klubas turi savo uniformą, ženklą, vėliavą ir įstatus. Anot jam vadovaujančios Olgos Migunovos, vaikai susitiks su karo veteranais, lankysis muziejuose ir per šventes rengs karinius paradus.

Karinis vaikų klubas pasirodė gera mintis ir Valstybės Dūmos deputatui Aleksejui Kanajevui.

„Tikiuosi, kad taip užauginsime naują patriotų kartą. Svarbu, kad neatsitiktų taip, kaip praėjusio amžiaus pabaigoje, kai užaugo pamirštų paauglių karta“, – „The Moscow Times“ teigė deputatas.

Čerepoveco bendruomenės tarybos narė Natalija Elifanovskaja neslėpė, kad „Rezerve“ bus ugdomi ir ateities kariai.

„Nuo aštuonerių metų vaikai gali prisijungti prie Jaunimo armijos – Gynybos ministerijos patriotinio judėjimo vaikams. Bet tėvai kariniu ugdymu rūpinasi ir anksčiau“, – aiškino N.Elifanovskaja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai (2)