Dar vienas išbandymas EU tvirtumui: antra pagal dydį Danijos politinė partija užsimojo šalį atitverti spygliuotos vielos tvora  ()

Nacionalistinė Danijos liaudies partija užsimojo pastatyti spygliuotos vielos tvorą pasienyje su Vokietija. Be to, ši partija nori, kad prie tvoros būtų įmontuoti judesio jutikliai bei stebėjimo kameros, rašo „The Local“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai esą turėtų padėti suvaldyti prieglobsčio prašytojų ir migrantų srautus. Šios partijos nariai nuvyko pamatyti tvorą, kuri stovi tarp Vengrijos bei Serbijos ir siekia, kad toks pats statinys iškiltų ir Danijoje.

„Mūsų partija labai džiaugiasi dėl to, ką pamatė Vengrijoje, – aiškino Danijos liaudies partijos narys Andersas Vistisenas. – Ten jau įgyvendintas lygiai toks pats projektas, kokį planuojame Danijos ir Vokietijos pasieniui.“

Nors Danijos liaudies partija Vengriją liaupsino, ši šalis susilaukė daug kritikos iš tarptautinių organizacijų dėl elgesio su prieglobsčio prašytojais.

Danijos liaudies partija yra antra didžiausia šios šalies partija: ji parlamente yra užėmusi 37 iš 179 vietų, tačiau nėra koalicinės vyriausybės dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()