Eksperimentas parodė, jog sparčiau mokytis padeda paprasta gudrybė  (2)

Jeigu pradėjote mokytis ko nors naujo, pavyzdžiui, užsienio kalbos, geriausias būdas įsiminti informaciją yra ją kartoti, kartoti, kartoti. Šis patarimas, žinoma, teisingas, tačiau šiuolaikiniai mokslininkai pataria nepamiršti ir dar vieno labai svarbaus mokymosi žingsnio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis žingsnis - miegas.

Leidinyje „Psychological Science“ buvo aprašytas mokslinis tyrimas, patvirtinęs, jog kartojimasis ir praktikavimasis kartu su miegu sutvirtina įgytą informaciją bei įgūdžius ilgesniam laikui.

Mokslininkai atliko eksperimentą su dviem grupėmis, plėtusiomis savo užsienio kalbos žodyną. Vienos grupės atstovai mokėsi naujų žodžių tos pačios dienos rytą ir vakarą, o kitos – vienos dienos vakarą, o paskui, pernakt išsimiegoję, kitos dienos rytą juos pasikartojo. Po savaitės ir vėliau, po 6 mėnesių, įvertinus abiejų grupių rezultatus paaiškėjo, kad miegas tarp pamokų ne tik sumažino kartojimosi poreikį perpus, bet ir leido eksperimento dalyviams ilgai atsiminti išmoktą medžiagą.

Išvada? Be šiokio tokio „kalimo" naujų dalykų, atrodo, išmokti nepavyks. Tačiau gera žinia ta, kad intensyviai mokantis pogulis tiesiog privalomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(36)
(1)
(35)

Komentarai (2)