Ar per oro uosto saugumo patikrą einate basomis? Privalote žinoti, jog tai gali gerokai pakenkti  ()

Ar jums dažnai tenka nusiauti batus, kai einate pro oro uosto saugumo patikrą? Ką tada darote - ar einate basomis, ar užsidedate polietilenines kojines? Jei einate basomis, galite sau nemenkai pakenkti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oro uostuose saugumo patikra gali būti ne tik varginanti, bet ir kelianti grėsmę jūsų savijautai bei sveikatai.

Norint praeiti saugumo patikrą, tenka laikytis daugelio taisyklių – būtina ištuštinti savo kišenes, nusirengti švarką ar striukę, atskirai sudėti talpas su skysčiais, taip pat atskirai sudėti elektroninius prietaisus – keliaujantiems iš tikrųjų yra daug ką atsiminti.

Sustiprinus saugumo patikrą, daugeliui keleivių tenka nusiauti ir batus, kad galėtų praeiti pro oro uosto įtaisus.

Ši taisyklė ne tik kad nepatogi, bet ir kelia grėsmę sveikatai, tvirtina ekspertai.

Ėjimas basomis pro oro uosto saugumo patikrą sukelia riziką užsikrėsti grybeline infekcija, pavyzdžiui „atleto pėda“ arba nemalonių karpų atsiradimą.

Saugumo patikros zonoje grindys yra ypač nešvarios dėl daugybės kasdien praeinančių basų žmonių.

Atlantos Emory universiteto (JAV) podiatrijos (pėdų gydymo) specialistas Rami Calis sakė: „Saugumo patikros zonoje grindys visuomet yra purvinos, be to, jos nepasiekia ir saulės spinduliai. Neteko imti mėginių iš tų zonų, tačiau jei paimtume, galiu lažintis, kad aptiktume daugybę skirtingų dalykų.“

Keleiviai raginami patikros metu būti su kojinėmis, o jei avi atvirus batus, tuomet turėti atsarginę kojinių porą.

Jei vis tik tenka nusimauti ir kojines, tuomet praėjus saugumo patikrą, padus galima nusišluostyti su antibakterine drėgna servetėle.

Be to, gal nežinojote, tačiau kai kuriuos aštrius daiktus galima vežtis ir rankiniame bagaže: vienkartinius skustuvus; žirklutes nagams kirpti, kurių geležčių ilgis yra ne didesnis nei 6 cm.

Rankiniame bagaže galima turėti ir žiebtuvėlį – leidžiama žmogui turėti tik vieną, o bagaže jį reikia laikyti maišelyje kartu su kitomis skysčių talpomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(11)
(6)
(5)

Komentarai ()