Ekspertai pastebėjo, kaip Š. Korėja su „Photoshop“ programa pastoviai keičia Kim Jong-uno išvaizdą  ()

Kiekvienas valstybės vadovas nori atrodyti labai gerai bent jau oficialiose fotografijose. Tačiau Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas, atrodo, ima persistengti, rašo news.com.au.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėjos propagandiniame aparate „Photoshop“ programa užima labai svarbią vietą, nes koreguojamos visos lyderio nuotraukos. Nepatvirtintais duomenimis, bandoma sukurti įspūdį, kad Kim Jong-unas yra gražesnis nei iš tikrųjų.

Tačiau yra ir viena išskirtinė jo kūno dalis, kuri visur ir visuomet yra koreguojama. Tai lyderio ausys.

Middlebury instituto ekspertas Jeffrey Lewisas tvirtina, kad Šiaurės Korėja nevengia keisti Kim Jong-uno išvaizdos detalių.

„Manome, kad tai kosmetiniai pakeitimai – tai leidžia Kim atrodyti gražesniu nei jis yra realiame gyvenime. Tai būtų galima prilyginti vestuvių fotografo daromiems pakeitimams“, - mano ekspertas.

Apie tai pradėta kalbėti po to, kai teismo ekspertizėse naudojama programa „Tungstene“, leidžianti tyrėjams nustatyti bet kokius nuotraukai padarytus pakeitimus, rodo, kad visos Šiaurės Korėjos lyderio nuotraukos yra koreguojamos. Tačiau kartais pakeitimai matomi ir plika akimi.

Šiaurės Korėjos nacionalinės žinių agentūros paviešintose nuotraukose aiškiai matosi, kad Kim Jong-uno ausys buvo koreguotos.

Yra įtarimų, kad „Photoshop“ programa naudojama ne tik Šiaurės Korėjos lyderio išvaizdai pagerinti, bet ir sustiprinti Šiaurės Korėjos kaip karinės galio įvaizdį. Ekspertai mano, kad kai kurios karinės technikos nuotraukos atrodo labai nerealistiškai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(22)
(15)
(7)

Komentarai ()