Buvęs Šiaurės Korėjos žvalgybos pareigūnas papasakojo slaptas istorijas, kas dėjosi šioje šalyje ir kodėl Kim Jong Unas yra toks beprotiškai paranojiškas  ()

Pabėgėlis iš Šiaurės Korėjos atskleidė įdomių detalių, kaip pasikėsinimai nužudyti buvusį šalies lyderį, Kim Jong Ilą, ir sąmokslai jį nušalinti nuo valdžios tapo savotišku paaiškinimu, kodėl jo sūnų, Kim Jong Uną, dabar kankina tokia pavojinga paranoja, rašo The Daily Mail.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visos šokiruojančios detalės atskleistos itin patikimo šaltinio – buvusio Šiaurės Korėjos žvalgybos pareigūno, kuris šiuo metu gyvena Pietų Korėjoje.

Pasikėsinimai nužudyti Kim Jong Uno tėvą Kim Jong Ilą, valdžiusį Šiaurės Korėją nuo 1994 metų iki 2011 metų gruodžio, buvo patys įvairiausi – pradedant savarankiško žudiko regztais planais ir baigiant 20 tonų sveriančio vilkiko ataka ir net raketiniu smūgiu.

Vienas pasikėsinimas kone per plauką nesibaigė sėkme. Ponas K, kaip prisistato pabėgėlis iš Šiaurės Korėjos, pasakoja, kad į Kim Jong Ilo kortežą rėžėsi 20 tonų sveriantis vilkikas.

Deja, jo vairuotoją suklaidino lyderio naudojama taktika naudotis ir tuščiais limuzinais, tad buvo rėžtasi būtent į tokį.

Ponas K dalijasi detalėmis ir apie du bandymus pakeisti Šiaurės Korėjos valdantįjį režimą. Abu sugalvojo ir bandė įvykdyti Korėjos liaudies armijos pareigūnai, mokęsi Maskvos Frunzės karo akademijoje ir palaikę artimus ryšius su Rusija, skelbia „The Daily Telegraph“.

Abiejuose dalyvavo aukšto rango kariniai pareigūnai, turintys teise naudotis net ir pačia galingiausia ginkluote.

Viena grupelė pareigūnų norėjo susprogdinti Rusijos konsulatą Čongjino mieste, vildamiesi, kad išpuolis paskatins Rusiją imtis veiksmų prieš Pchenjaną.

Antrasis bandymas buvo dar nuožmesnis – raketinės Pchenjano atakos.

Abu bandymai buvo demaskuoti planavimo stadijoje.

Šiaurės Korėjos režimas gyvena ypatingo slaptumo sąlygomis, todėl patikrinti, ar pono K pasakojimai yra autentiški, praktiškai neįmanoma.

Nepaisant to, du incidentai jo teiginius tarsi ir patvirtina. 1994 metais buvo sulaikyta Rusijos armijos pareigūnų, studijavusių Rusijoje. Incidentas plačiau žinomas kaip „Frunzės istorija“.

1997 metais įvyko susišaudymas Šiaurės Korėjos armijos šeštojo karinio korpuso būstinėje – įsiveržė įtariamuosius sulaikyti norėję kariai. Pastarasis incidentas ir po šiai dienai lieka itin mįslingas, niekas negali paaiškinti, kas ir kodėl tada įvyko.

Kankina paranoja

Ponas K, kuris iš Šiaurės Korėjos pabėgo 2005 metais, žurnalistams leido aiškiai suprasti, kad dabartinį Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong Uną kankina paranoja, o tam yra konkrečių priežasčių.

Pabėgėlis pasakoja, kad prieš susitikimą su lyderiu saugumo pareigūnai kruopščiai patikrina net ir Šiaurės Korėjos lyderio artimuosius.

Ponas K žurnalistams papasakojo ir apie liūdnai pagarsėjusius Šiaurės Korėjos gulagus, už kuriuos atsakinga organizacija „Ūkio valdymo direktoratas“.

Anot pabėgėlio, jeigu žmogus patenka į tokį gulagą, jis iš ten jau nebeišeina. Negrąžina net palaikų.

Pasirodė pranešimų, kad Kim Jong Unas planuoja Šiaurės Korėjoje atlikti didžiulio masto valymą, skirtą atsikratyti galingiausių šalies žmonių.

Esą paaiškėjo, kad, remiantis įrašais, būtent jie, o ne Kim Jong Ilo sūnus, yra teisėti komunistinės valstybės valdytojai.

Bus sunaikinti du šimtai įtakingų asmenų iš Pchenjano – esą būtent į tiek taikinių nusitaikęs Kim Jong Unas. Tokių nemalonumų jiems kilo dėl lojalumo jo dėdei Jang Song Taekui, kuriam buvo įvykdyta mirties bausmė.

Šiuo metu įtakingam Šiaurės Korėjos Politinio biuro prezidiumui vadovaujantis politinis šalies ginkluotųjų pajėgų vadovas Choe Ryong Hae atsidūrė dar labiau išskirtinėje situacijoje. Atsirado naujų įrodymų, keliančių pavojų jo lyderystei.

XX amžiaus ketvirtąjį dešimtmetį siekiantys įrodymai atskleidė, kad atakai prieš japonus galėjo vadovauti Kim Jong Uno dėdės tėvas.

Vėliau atsakomybę už ataką prisiėmė Kimo senelis, taigi gali būti, kad tikroji valdančioji šeima gali būti visai ne Kimai. Minėtoji ataka buvo lūžio taškas Šiaurės Korėjai ir padėjo Pchenjanui iš Japonijos atsiimti dalį Korėjos pusiasalio teritorijų.

Oficialioje Šiaurės Korėjos istorijoje teigiama, kad Kim Jong Uno senelis – Kim Il Sungas – yra 1937 metų atakos prieš Japonijos bazę, gynusią Pončonbo miestą, lyderis.

Būtent šis laimėjimas jam padėjo įtvirtinti savo autoritetą valdžioje. Gandai, esą Šiaurės Korėja svarsto galimybę iš naujo peržiūrėti savo istoriją, nieko nebestebina.

Šiaurės Korėja reguliariai koreguoja šalies istoriją. Šalies moksleiviai mokomi, kad Šiaurės Korėjos karas prasidėjo 1950 metais invazija į Pietų Korėją, o Kim Jong Ilas gimė trobelėje Paektu kalno šlaite, nors istorikai tvirtina, kad iš tikrųjų jis pasaulį išvydo pabėgėlių stovykloje Sovietų Sąjungoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(26)
(3)
(23)

Komentarai ()