Jei tik galite, lėktuve neuždarykite ventiliacijos angos: tai apsaugos nuo labai nemalonių skrydžio pasekmių  ()

Jei nesate vienas iš tų žmonių, kuris lengvai suserga net nuo nestipraus vėsaus vėjo, ventiliacijos angą virš savęs lėktuve visuomet turėtumėte palikti atidarytų. Kartais šis silpnas oro srautas pagerina komfortą skrydžio metu, tačiau yra ir kitų priežasčių, kodėl šio vėjelio atsisakyti nereikėtų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmonės dažnai prisigalvoja visokių mitų apie skrydžius. Pavyzdžiui, ar esate girdėję, kad į keleivių veidus pučiantis oras yra labai nešvarus, nes ateina iš variklio? Tai iš dalies tiesa – oras į kabiną patenka per variklius (per greta sumontuotus mechanizmus), tačiau jis pereina tiek filtrų, kad tokio tyro oro kitur nesate kvėpavę.

Daugumos lėktuvų ventiliacijos sistema buvo sukurta dar tada, kai skrydžio metu buvo galima rūkyti. Reikėjo efektyvaus būdo išvalyti orą nuo nemalonaus kvapo dūmų. Iš viršaus atkeliaujantis oras pasišalina per kur nors kabinos apačioje esančias groteles, susimaišo su nauju iš lauko paimtu oru, tuomet pereina HEPA filtrus ir sugrįžta į kabiną. Filtrai pašalina 99 % ore esančių nešvarumų.

Palikti atidarytą ventiliacijos angą reikėtų tam, kad apsisaugotumėte nuo virusų ir mikrobų. Kai kurie lašeliniu būdu plintantys virusai ilgai kybo ore, kol kur nors nugula ar yra įkvepiami. Ventiliacija yra vienas geriausių būdų su jais kovoti. Malonus vėsus vėjas lėktuve pučiantis į jūsų veidą tarsi sukuria nematomą skydą nuo tokių kenkėjų.

Žmonės keliaudami dažnai suserga todėl, kad sėdi labai arti daugybės kitų žmonių – tarp jų būtinai atsiras toks, kuri nuolat čiaudi ir kosėja. Lėktuvuose oras yra labai sausas, džiūsta nosiaryklė, todėl žmogus darosi pažeidžiamesnis, lengviau užkrečiamas. Iš viršaus pučiantis oras gali nustumti visokius virusus šalin ir greičiau juos nusodinti. Aišku, taip pat patariama antibakterinėmis servetėlėmis nuvalyti paviršius, kuriuos liesite, jei skrydis yra ilgas, ir prisiminti nusiplauti rankas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(4)
(13)

Komentarai ()