Tai galėsite stebėti ir jūs - šiandien Tarptautinė Kosminė Stotis sulauks neįprasto skambučio  (3)

Mokslas ir religija – kiek tai suderinama? Reikia pripažinti, dauguma tiek buvusių, tiek dabar esamų didžių mokslininkų yra tikintys, o galų gale ir pati Didžiojo Sprogimo idėja yra pasiūlyta dvasininko (belgo Georges Lemaitre, 1927-aisiais).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atrodo, Romos Katalikų bažnyčia religijos ir mokslo sąsajų nepamiršta, nes šiandien Vatikanas vykdys neįprastą skambutį – skambutį į 400 kilometrų virš Žemės skriejančią Tarptautinę kosminę stotį (TKS): popiežius Pranciškus kalbėsis su 53 ekspedicijos nariais, dirbančiais stotyje.

Vaizdo skambutis prasidės 16 val. Lietuvos laiku, jį transliuos NASA TV, Vatikano „YouTube“ paskyra ir svetainė Space.com.

Ketvirtadienį popiežius Pranciškus kalbėsis su Europos kosmoso agentūros (ESA) astronautu Paolo Nespoli ir trimis NASA astronautais – Randy Bresniku, Marku Vande Hei’um ir Joe Acaba’u. NASA atstovas spaudai pastebėjo, kad galbūt prie pokalbio prisijungs ir Rusijos astronautai, šiuo metu dirbantys stotyje.

P.Nespolis, ir rusas Sergėjus Riazanskis TKS dirba nuo šių metų liepos 28-osios. M Vandei Hei, Joe Acaba ir rusas Aleksandras Misurkinas prie kolegų prisijungė rugsėjo 12-ąją.

Šio ketvirtadienio skambutis nebus pirmasis, kai popiežius kalbasi su astronautais: 2011-aisiais iš Vatikano bibliotekos Romoje į TKS jau skambino popiežius Benediktas XVI. Tąkart dvasininkų vadovas kalbėjosi su 12 astronautų – kosminio šatro „Endeavour STS-134“ įgula ir 27-ąją TKS įgula.

Tąkart popiežius uždavė kelis klausimas astronautams apie tai, kai buvimas kosmose paveikė jų požiūrį į žmonijos bei visatos kilmę ir tikslą. Popiežius pokalbį apibūdino kaip „ypatingą galimybę“ ir išreiškė savo susižavėjimą astronautais, kurie, pasak jo, „yra drąsūs ir disciplinuoti“.

Popiežius Pranciškus garsėja kaip pasitikintis mokslu ir viešai palaikantis žmogaus evoliucijos bei Didžiojo Sprogimo teorijas – tad ketvirtadienio pokalbis gali būti tikrai įdomus, o primename, kad gyvai jį stebėti galėsite ir jūs – anksčiau nurodytais svetainių adresais.

Parengta pagal Space.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Adomas Rutkauskas
(10)
(2)
(8)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: