Mokslininkai rekonstravo sudeginimo išvengusios raganos veidą - ar pasakytumėte, kad ši moteris galėjo užsiimti seksu su pačiu velniu? (Video)  ()

1704-aisiais į kalėjimą uždaryta ir jame žiauriai kankinta Lilias Adie tuomet buvo pripažinta ragana. Ją kaltino magijos naudojimu bei seksu su velniu. Vadinamoji ragana buvo nuteista sudeginti, tačiau pati atėmė sau gyvybę dar kalėdama požemiuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali škotų sukurta programa leidžia atkurti jau seniai mirusio žmogaus išvaizdą pagal kaukolės sandarą. Programa tiksliai parodo, kaip atrodė ne tik veido bruožai, oda, bet ir plaukai. Škotė Lilias kol kas yra vienintelis pavyzdys, kaip tuo metu atrodė moterys, laikytos raganomis, nes didžioji jų dalis sudeginta, tad pagal kaukolę išvaizdos atkurti nebebūtų įmanoma. Pasakojama, kad Lilias Adie pati prisipažino dėl raganavimo ir sekso su velniu.

Su šia programa dirbę specialistai tikina, kad dabar ragana laikoma moteris būtų tiesiog siaubingo žmonių neišmanymo auka. Lilias kūnas buvo palaidotas paplūdimyje šalia olos, po dideliu akmeniu, kuris žymėjo potvynius. Kai palaikai buvo atrasti prieš šimtą metų, mokslininkai nenuilsdami tyrė, kodėl ji buvo taip keistai palaidota.

Atkurtoje L. Andie veido fotografijoje matyti, kad ji buvo jau pagyvenusi moteris su silpnu regėjimu. Istorikai pasakoja, jog škotų ragana buvo kankinama, kad išduotų kitų raganų vardus, tačiau to taip ir nepadariusi, moteris, kaip spėjama, pati pasirinko mirtį.

Ragana apšauktos moters veido rekonstrukcija video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(18)
(18)
(0)

Komentarai ()