Gėrimas, dar geresnis net už žaliąją arbatą: poveikis toks, kad norėsite gerti kas dieną  ()

Turbūt jau visi yra girdėję apie žaliosios arbatos privalumus, tačiau nereikėtų pamiršti ir baltosios. Ji, lyginant su kitomis rūšimis, turi daugiau naudos ir išsiskiria saldumu bei lengvu ir subtiliu skoniu, rašė draxe.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir žalioji arbata, baltoji – turi daug maistingųjų medžiagų ir neišmatuojamą vertę sveikatai. Ji gerina smegenų veiklą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, didina riebalų deginimą, kovoja su vėžinėmis ląstelėmis ir pan.

Baltoji arbata – kas tai?

Ji gaminama iš to paties augalo lapelių, kaip ir kitos rūšies arbatos. Šis augalas labiausiai paplitęs Kinijoje, bet galima rasti ir kituose regionuose, pvz., Tailande, Indijoje, Taivane ir Nepale.

Baltosios arbatos skonis skiriasi nuo kitų dėl to, kad lapeliai nurenkami nuo augalo, kai dar yra labai jaunas. Be to, šią arbatos rūšį apdoroja labiausiai, todėl ji yra viena sveikiausių.

Baltosios arbatos nauda organizmui

Antioksidantai

Šiame gėrime gausu antioksidantų, kurie padeda kovoti su sveikatai žalinga laisvųjų radikalų veikla ir neutralizuoti stresą. Jie sumažina lėtinių ligų, pavyzdžiui, vėžio, diabeto ar širdies ir kraujagyslių, riziką.

Gerina burnos ertmės sveikatą

Baltojoje arbatoje yra daug augalinių junginių, tokių kaip polifenoliai ir taninai. Pasak specialistų, jie padeda gerinti burnos sveikatą, nes užkerta kelią bakterijų dauginimuisi. Be to, arbatoje esantis fluoridas gali apsaugoti nuo dantų ėduonies pažeidimo.

Degina riebalus

Mokslininkai nustatė, kad šios rūšies arbatoje yra katechinų, kurie turi antioksidacinių savybių, padedančių gerinti medžiagų apykaitą ir didinti riebalų deginimą. Vokietijoje atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad baltosios arbatos vartojimas suskaidė riebalines ląsteles ir neleido susidaryti naujoms.

Žudo vėžines ląsteles

Anot tyrimų rezultatų, dėl didelio antioksidantų koncentracijos kiekio, minėtoji arbata turi savybių, galinčių kovoti su tam tikromis vėžio formomis. Vėžio prevencijos bandymo metu mėgintuvėlyje tyrė plaučių vėžines ląsteles, kurios buvo sunaikintos baltosios arbatos ekstrakto.

Gerina reprodukcinę sveikatą

Mokslininkai teigė, kad pastarasis gėrimas gali pagelbėti gerinant reprodukcinę sveikatą ir didinant vaisingumą, ypač vyrams.

Apsaugo smegenų ląsteles

Didelis katechino kiekis, esantis arbatoje, taip pat gali apsaugoti smegenų veiklą ir ląsteles nuo pažeidimo, kai patiriamas stresas ir į organizmą patenka didelis kenksmingųjų medžiagų kiekis.

Mažina cholesterolį

Baltoji arbata – naudinga širdies sveikatai, nes ji turi savybių, padedančių sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Taigi, baltosios arbatos vartojimas gali padėti išvengti aterosklerozės ir kitų kraujotakos sutrikimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(14)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: