Garsiausi ir keisčiausi įvykiai technologijų pasaulyje 2017-aisiais: nuo beprotiškų bitcoin viražų ir kosminės Space X odisėjos iki geriausio nešiojamų žaidimų kompiuterio ir AMD sugrįžimo  ()

Per 2017-uosius metus ne vienas technologijų „stebuklas“ sulaukė fiasko, tačiau be išskirtinių pasirodymų taip pat nebuvo apsieita, rašoma „Hi-tech“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geriausi metų „Android telefonai“: Samsung Galaxy S8 ir S8+

Gerų „Android“ telefonų praėjusiais metais buvo išleista nemažai, tačiau geriausiųjų vardą teks suteikti „Samsung Galaxy“ S8 ir S8+ modeliams. Šie įrenginiai ne tik iš naujo prikėlė Pietų Korėjos bendrovę vartotojų akyse po katastrofiško „Note 7“ pasirodymo, tačiau ir sugebėjo nustebinti visus savo fantastišku dizainu.

O ir techniniais parametrais telefonai džiugina: jų didžiuliai AMOLED ekranai kompaktiškame korpuse, iki šiol vis dar galingiausias procesorius „Snapdragon 835“, puiki autonomija, itin patraukli kamera fotografijoms ir puikios AKG ausinės komplekte.

Iš tiesų naujas „iPhone“ ir „Face ID“

Mažne trejus metus laukėme, ir tai galų gale įvyko: „Apple“ pristatė iš tiesų naują „iPhone“. Juk, ką besakytume, o 6s, 7 ir 8 modeliai – tai tik dar 2014-aisiais pasirodžiusio „šeštojo“ modelio modifikacijos. O štai „iPhone X“ – visiškai kitas reikalas: net nepaisant to, kad pusė technologijų, pristatytų kaip naujovės, jau buvo kitų gamintojų telefonuose, telefonas yra naujoviškas ir efektingas.

Įdomiausias „iPhone X“ kūrėjų žingsnis – visiškai atsisakyti „Home“ mygtuko ir pirštų antspaudų atpažinimo technologijos. Vietoje to atblokuoti ekraną ir apmokėti pirkinius siūloma veido atpažinimo būdu „Face ID“.

Bitkoinas už dešimtis tūkstančių

Dar neseniai daugeliui kriptovaliutos savininkų kraują stingdė žinia apie sparčiai krentančią jos vertę, prieš šventes daugiau nei 15 tūkst. dolerių kainavęs „bitkoinas“ nukrito iki 11 tūkst., o viso pasaulio žiniasklaida suskubo trimituoti naujojo reiškinio burbulo sprogimo pradžią. Tačiau tarpšventiniu laikotarpiu jo vertė vėl šoktelėjo į viršų ir pasiekė 12 tūkst. dolerių. Kaip neegzistuojančiam fiziškai pinigui, tai neįtikėtina suma.

Tikriausiai, dar niekada žmonijos istorijoje nebuvo įmanoma „gaminti pinigus iš oro“ taip paprastai. Patyrusiems spekuliantams tokios galimybės – tai ne šiaip metų „win“, o, tikėtina, viso gyvenimo „win“.

Suktukas – kiečiausias metų technologijų produktas

2018-ieji – Geltonojo Šuns metai. O jeigu kažkas, kaip kinai, priskirtų kiekvieniems metams po kokį nors įrenginį, tai 2017-ieji neabejotinai taptų „Besisukančio Suktuko“ metais.

Atrodytų, visiškai nepretenzingas ir jokios naudos nenešantis niekutis, tačiau praktiškai visą vasarą dėl šio žaisliuko iš proto ėjo visas pasaulis. O kol suaugusieji ir vaikai aktyviai sukiojo, tendencijas pasigavę kinai pardavinėjo suktukus milijoniniais tiražais.

„Space X“, kurie nenustoja stebinti

Be jokios abejonės, kalbėti apie metų technologijas ir nepaminėti „Space X“ neįmanoma. Jau kelinti metai paeiliui Elonas Muskas ir jo kosminė odisėja nenustoja stebinę.

Kovą jie sėkmingai atliko pirmosios pakopos raketos-nešėjos „Falcon“ pakartotinį paleidimą, o per visu 2017-uosius atliktų paleidimų ir nusileidimų skaičių, lyginant su ankstesniais metais, padvigubino.

2018-aisiais E. Muskas apsukų mažinti neketina, jis planuoja jau pasiteisinusioms raketoms įdiegti naujus variklius ir paleisti sunkiąją „Falcon Heavy“.

Acer Predator 21X – visų nešiojamų kompiuterių karalius

Skundžiatės nešiojamų žaidimų kompiuterių kainomis? Manote, kad kelis tūkstančius kainuojantys „noutbukai“ yra pernelyg brangūs? Tai štai, „Acer“ išleido nešiojamą žaidimų kompiuterį „Predator 21X“, kuris kainuoja daugiau nei 10 tūkst. eurų. Tai taip pat gali būti požymis, kad nepaisant ekonominės situacijos daugelyje pasaulio šalių, žaidimų industrija net nesirengia mažinti apsukų.

Pats kompiuteris, be kainos, turi daug gerų dalykų. Tai ir 21 colio lenktas ekranas, galingas „i7-7820HK“ procesorius, 64 GB operatyviosios atminties, dvi GTX 1080 vaizdo plokštės, mechaninė klaviatūra ir papildomų, programuojamų, mygtukų rinkinys užkietėjusiems žaidėjams, paslėptų po valdymo jutikliu.

„Ryzen“ ir AMD atgimimas

Pastaraisiais metais jau atrodė, kad „Intel“ procesorių kovoje galutinai sumušė AMD jų ilgametėje kovoje. Tačiau „raudonieji“ sukaupė paskutines jėgas (ir tai nėra vien literatūrinis terminas, įmonės finansiniai rodikliai nebuvo pačioje geriausioje padėtyje) ir išleido iš tiesų puikią „Ryzen“ procesorių seriją.

Naujieji procesoriai pasirodė tokie sėkmingi ir netikėti (ir netikėtai sėkmingi), kad „Intel“ kūrėjams teko skubiai leisti į rinką savo pačių šešių branduolių procesorius, kurie, panašu, buvo planuojami išleisti tik po poros metų, o AMD akcijų vertė išaugo net 7 kartus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()