Kaip atgaivinti išsikraipiusius dantų šepetėlio šerelius? Pasirodo, tai visai lengva - yra viena nesudėtinga gudrybė (Video)  (1)

Kaip ir daugelis asmeninės higienos priemonių, dantų šepetėlis yra tas daiktas, kurį reikia reguliariai keisti. Tačiau ar pastebėjote, kad dantų šepetėlio šereliai gali prarasti savo formą, pasivalius dantis vos keletą kartų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pablogėja ir pats dantų valymas – dingsta pojūtis, kad dantys yra idealiai švarūs. Gana tai kęsti! Štai paprastas būdas, kaip grąžinti šepetėlio šereliams ankstesnę formą.

Daugelis dantų šepetėlių susidėvi pernelyg greitai. Pora dienų naudojimo ir, žiūrėk, šereliai jau styro į priešingas puses. Tai ypač būdinga dantų šepetėliams su minkštais šereliais. Negi keisime dantų šepetuką kiekvieną savaitę? Atkurti šerelių formą padės šis triukas.

Jums reikės:

  • Verdančio vandens;
  • Dubenėlio;
  • Poros minučių laisvo laiko.

1 žingsnis

Virdulyje užvirinkite vandenį ir iš karto supilkite jį į standartinio gylio dubenėlį. Kuo daugiau garų – tuo geriau.

2 žingsnis

Paimkite dantų šepetuką ir jo galvute pradėkite maišyti karštą vandenį. Maišykite vandenį apskritimais, tarsi sriubą ar spagečius. Tai darykite maždaug vieną minutę, periodiškai įvertindami šerelių būklę. Visai netrukus pastebėsite įspūdingą skirtumą.

Kaip atgaivinti senstantį dantų šepetėlį?

Nuo aukštos temperatūros sintetinis pluoštas, iš kurio pagaminti dantų šepetuko šereliai, atgaus ankstesnę formą. Tuo pačiu šepetėlį dar ir dezinfekuosite, taigi jis bus kaip naujas.

Nors šis metodas gali gerokai pratęsti jūsų dantų šepetėlio tarnavimo laiką, vis tiek nepamirškite pakeisti jį bent kartą per tris mėnesius. Tai primena ir ši vaizdo instrukcija.

Jei atnaujinti dantų šepetuko šerelių jau nebepavyksta, atidėkite jį valymo darbams – jis pasitarnaus šveičiant griovelius, groteles ir kitas sunkiai kempine pasiekiamas vietas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(24)
(5)
(19)

Komentarai (1)