Pasaulis visai išsikraustė iš proto? Sparčiai plinta naujas receptas, kuriam reikia blenderio ir... žmogaus išmatų (Video)  ()

Panašu, pasaulis visai išsikraustė iš proto. Dar neseniai daugelis žiniasklaidos priemonių pranešė apie populiarėjančią tendenciją valgyti skalbimo kapsules, bet, panašu, iš klaidų nepasimokoma, rašė iflscience.com. Šiandien medikai perspėja apie kitokį, tačiau vis tiek didelį pavojų sveikatai. Socialiniuose tinkluose plinta patarimai, kaip pasigaminti veiksmingą klizmą, pritraukė specialistų dėmesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neva sveiko asmens išmatas sumaišius su vandeniu ir šį skystį panaudojus klizmai, sergantis asmuo gaus reikalingų sveiko žarnyno bakterijų. Deja, šios viltys prasilenkia su realybe. Gydytojai tikino, kad taip besielgiantys asmenys stipriai rizikuoja savo sveikata. Pradedant nutukimu, baigiant ŽIV infekcija.

Metodą nusižiūrėjo nuo medikų

Kai sergama tam tikromis bakterinėmis infekcijomis, gydytojai dažnai naudoja metodą, kurio metu sveiko žmogaus išmatos yra perkeliamos sergančiam pacientui. Tai ypač veiksminga tada, kai antibiotikai nepadeda, o paciento būklė blogėja.

Išmatų transplantavimas padeda į ligonio žarnyną įvesti sveiko žmogaus mikrobiomą arba grupę bakterijų. Tyrimai nustatė, kad tai gali padėti gydyti tokias ligas kaip Parkinsonas, nerimo sutrikimas, nutukimas ar net autizmas. Deja, kai kurie asmenys nusprendė tokios praktikos imtis patys, o tai yra itin pavojinga.

Prieš kelerius metus pasirodęs vienas iš pirmųjų instrukcinių išmatų persodinimo vaizdo įrašų

Dėl to „Youtube“ atsirado visa vaizdo įrašų biblioteka, kur žmonės dalinasi informacija, kaip patiems pasidaryti tokią „transplantaciją“. Specialistų teigimu, tokia procedūra namuose gali pridaryti kur kas daugiau žalos žmogaus organizmui, nei suteikti naudos, tad to imtis patiems yra griežtai nepatariama.

Kai išmatų transplantacija yra atliekama gydytojų profesionalų ligoninėje, donoro fekalijos yra nuosekliai ištiriamos, kad pacientas neužsikrėstų mikrobais, galinčiais sukelti sveikatos sutrikimų.

Gali sukelti nutukimą

Prieš keletą metų viena pacientė buvo gydoma nuo žarnyno bakterijos, pavadinimu „Clostridium difficile“, sukeltos infekcijos. Jos fekalijų donorė tapo dukra, kuri buvo sveika, bet nutukusi.

Mokslininkų nuostabai, praėjus kažkiek laiko po procedūros , donorės mama taip pat priaugo antsvorio. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad tokį efektą galėjo turėti jos dukters svoris ir jo paveikta žarnyno mikroflora.

Tai parodė, kokia yra didelė rizika plisti ne tik ligoms ar infekcijoms, bet ir padidinti svorį, jei to imsitės patys. Ką jau kalbėti apie plika akimi nematomas ligas, tokias kaip Hepatitas C, ŽIV ar pan.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(5)
(-1)

Komentarai ()