Pasirodo senatvines ligas galima atgrasyti visai paprastomis priemonėmis - mokslininkai paskelbė kaip ilgiau išlaikyti sveiką kūną  ()

Visi norime kiek įmanoma ilgiau išlikti jauni. Senatvė yra siejama su širdies ir kraujagyslių ligomis ir daugybe kitų susirgimų. Mokslininkai dabar paskelbė labai paprastą būdą kaip senatvę atitolinti - tai visai paprasta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Periodinis badavimas ir lengva mankšta pagerina sveikatą ir mažina širdies bei kraujotakos susirgimų, o taip pat ir diabeto, galimybę. Šią išvadą pateikė JAV nacionalinio sveikatos apsaugos instituto mokslininkai, atlikę bandymus su pelėmis, praneša „EurekAlert!“.

Tyrimo, kuris truko keturis mėnesius, metu, specialistai naudojo peles, paskirstytas į keturias grupes. Pirmojoje graužikai turėjo prieigą prie maisto visą parą; antrojoje kiekvieną dieną po 45 minutes bėgiojo ir galėjo maitintis, kada panorėję; trečiojoje badaudavo kas antrą dieną. Ketvirtojoje grupėje pelės periodiškai badavo ir tuo pat metu turėjo fizinio aktyvumo.

Fiziniai pratimai teigiamai atsiliepė fizinei gyvūnų sveikatai, tačiau fizinio aktyvumo ir periodinio badavimo suderinimas buvo efektyvesnis gero tonuso palaikymui ir ištvermės vystymui. Pasak mokslininkų, tyrimų rezultatai tinkami taikyti ir žmonėms, kurie nori tokiu būdu pagerinti bendrą organizmo būklę ir sumažinti priešlaikinės mirties riziką.

Anksčiau leidinys „Science Alert“ paskelbė apie aerobikos pratimų įtaką arterinio spaudimo, kurio padidėjimas infarktą ar insultą sukelia daugiau nei tūkstančiui žmonių per dieną vien JAV, mažinimui. Mokslininkų teigimu sulaukus vidutinio amžiaus (net jeigu iki tol sportu nebuvo užsiimama), rekomenduojama pradėti aerobikos pratimus, kurie padės išvengti ar sumažinti hipertoniją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(24)
(6)
(18)

Komentarai ()