Tyrimas parodė 3 pagrindines priežastis, kodėl žmonės Italijos pietuose gyvena taip ilgai: svarbu ne tik maistas  ()

Tarptautinė tyrėjų grupė nustatė ilgo gyvenimo paslaptį žmonių, gyvenančių Italijos pietuose. Anot mokslininkų pateiktų tyrimo išvadų, pagrindiniai ilgaamžiškumo faktoriai yra seksas, dieta ir fizinis aktyvumas, skelbia „The Local“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italijos kurortinis miestas Čilentas, įsikūręs už 150 kilometrų į pietus nuo Neapolio, yra viena iš nedaugelio „žydrųjų pasaulio zonų pasaulyje“ – vietų, kur gyventojai gyvena ilgiau, negu šalies vidurkis. Moterys vidutiniškai sulaukia 92 metų amžiaus, o vyrai – 85.

Tyrėjai išsiaiškino, kad gyvenimo trukmei įtakos turi žemas adrenomedulino hormono lygis, kuris plečia kraujagysles ir mažina kraujo spaudimą. Tai leidžia palaikyti normalų kraujo cirkuliavimą ir labiau jauniems žmonėms būdingą pačią kraujotakos sistemą. Maža to, Čilento gyventojų organizme buvo aptikti metabolitai, siejami su sveiku senėjimu.

Specialistai pažymėjo, kad ilgaamžiai beveik kasdien valgo rozmariną, kuris gerina smegenų veiklą, o taip pat yra fiziškai aktyvūs, kas pasireiškia pasivaikščiojimais, žvejyba ir sodininkyste. Dar vienas ilgaamžiškumo rodiklis, anot tyrėjų, yra seksas vyresniame amžiuje.

Šiuo metu Švedijos mokslininkai taip pat atlieka eksperimentą, kuris tęsis tris mėnesius. Jo metu 200 italų persikels į Malmę, o tiek pat švedų – į Čilentą. Tyrėjai planuoja išmokyti išbandyme dalyvaujančius žmones vietos gyventojų įpročių, kad patikrintų, ar naujoviškas gyvenimo būdas paveiks savanorių sveikatą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()