Praėjus vos vienai dienai po radikalaus Vokietijos teismo sprendimo dar vieną smūgį skėlė italai: dyzeliniams automobiliams ateina galas?  ()

Praėjus vos vienai dienai po radikalaus Vokietijos teismo sprendimo suteikti miestams teisę drausti visų dyzelinių automobilių eismą, italai sudavė dar vieną smūgį dyzelinu varomiems modeliams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Romai kovojant su oro tarša, nuo 2024 metų dyzelinėms transporto priemonėms nebus leidžiama įvažiuoti į centrinę miesto dalį, trečiadienį pareiškė Italijos sostinės merė.

Populistiniam „Penkių žvaigždžių“ judėjimui priklausanti Virginija Raggi tai pažadėjo Meksikoje vykusioje konferencijoje „Women4Climate“, o išsamiau apie tai papasakojo grįžusi į Italiją.

„Nuo 2024 metų naudoti dyzelinius automobilius Romos centre bus uždrausta“, – parašė ji savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“.

Dyzelinių automobilių naudojimas Europoje mažėja jau kelerius metus, o automobilių gamintojams, kurie vis daugiau dėmesio skiria elektromobilių kūrimui, daromas vis didesnis spaudimas grįžti prie benzininių variklių.

Prieš dvi dienas britų verslo dienraštis „The Financial Times“ pranešė, kad Italijos ir JAV automobilių gamintoja „Fiat Chrysler“ planuoja iki 2022 metų nutraukti visų dyzelinių lengvųjų automobilių gamybą.

O Vokietijos federalinis administracinis teismas antradienį nusprendė, kad miestai, siekdami kovoti su oro tarša, gali įvesti dyzelinių automobilių draudimus. Ši nutartis laikoma svarbiu precedentu, kuris gali sukrėsti visą automobilių pramonę ir turėti įtakos transporto politikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(57)
(6)
(51)

Komentarai ()