Kurios šalies gyventojai išgeria daugiausiai vyno? Atsakymas logiškas, bet tikriausiai neatspėsite  ()

Kiek alkoholio suvartoja lietuviai? Ko gero, atsakymas priklausys nuo to, kokį šaltinį ar skaičiavimo metodiką pasirinksite, bet net Lietuvos valdžia turbūt sutiks, kad lietuviai nėra dideli vyno mėgėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet kuri šalis pirmauja šioje srityje?

Išgerti po taurę vyno prie pietų stalo yra įprasta Prancūzijoje bei Italijoje. Tačiau net ir šias valstybes gerokai lenkia... Vatikanas. Pagal vienam žmogui tenkančio suvartojamo vyno kiekį ši miniatiūrinė valstybė pirmauja visame pasaulyje.

Vyno instituto išplatinta statistika rodo, kad vienas Vatikano gyventojas vidutiniškai per metus suvartoja 74 litrus vyno – arba 105 butelius. O tai yra maždaug dvigubai daugiau, nei suvartoja vidutinis prancūzas ar italas – bei trigubai daugiau, nei suvartoja vidutinis britas.

Žinoma, reikėtų turėti omenyje, kad Vatikano demografija yra neįprasta ir unikali. Tad nemažai vyno Vatikano gyventojai suvartoja oficialių religinių, ceremonijų metu.

Tačiau prie tokio skaičiaus prisideda ir tai, kad dauguma Vatikano gyventojų yra vyresnio amžiaus, vyriškos lyties, itin išsilavinę – ir valgo didelėmis grupėmis. Paminėti aspektai ženkliai prisideda prie tokio gausaus vyno vartojimo, tačiau reikėtų pažymėti, kad kitos mikrovalstybės taip pat užima gana aukštas vietas minėtame sąraše.

Vatikane gyvena vos 800 gyventojų, todėl šią statistiką galima nesunkiai iškreipti – mat vyną gali pirkti ir Romos, kurioje yra Vatikanas, gyventojai – bei turistai. Mat Vatikane yra vos vienas prekybos centras, kuriame pardavinėjamam vynui beveik netaikomi jokie mokesčiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(11)
(0)

Komentarai ()