Nesiseka užmigti? Išbandykite seksą: kodėl po sekso užmigti kur kas lengviau?  ()

Mes visi esame patyrę, kai vartomės lovoje, bandydami užmigti, bet akys tiesiog atsisako užsimerkti nakties miegui. Ryte atsikeliame nepailsėję, nes kokybiškai nepamiegojome, ir visą dieną vos velkame kojas. Taigi kaip galime pagerinti savo miego kokybę? Paprastai. Tiesiog turime daugiau mylėtis, rašo „Men`s Health“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot CNN, mokslininkai nustatė, kad dažnesnis seksas bent keliais būdais daro teigiamą įtaką mūsų savijautai: sumažina stresą, pagerina pažintines funkcijas ir... padeda geriau išsimiegoti. Kaip tai įvyksta?

Po sekso, ypač jei patyrėte orgazmą, kūnas išskiria hormoną prolaktiną, kuris padeda atsipalaiduoti. Kadangi jau ir taip užsiėmėte smagia veikla, pasiekus kulminaciją ir nurimus partnerio glėbyje, jūsų kūnas panyra į malonią ir patogią būklę.

Maža to, tyrimai rodo, kad pasiekus orgazmą su partneriu, prolaktino kiekis padidėja keturis kartus daugiau, negu pasitenkinus pačiam. Soliniai užsiėmimai nėra blogai, bet daryti tai su mylimu žmogumi yra dar geriau.

Taigi, jei dažnesnis seksas padeda geriau miegoti, ar gali geresnis miegas paskatinti dar dažniau mylėtis?

Nors tai gali skambėti beprotiškai, tiesos tame yra. Mokslininkai pastebėjo, kad moterims, kurios daugiau miega, būdinga didesnė tikimybė užsiimti seksu su savo partneriu. Ryšys tarp sekso ir miego kokybės yra akivaizdus, nes žmonės, kurie kenčia nuo miego stokos ar prasto miego, jaučia silpnesnį norą mylėtis negu kiti žmonės.

Keli tyrimai yra parodę, kad miego trūkumas sumažina testosterono kiekį ir seksualinį potraukį. Dar kiti tyrimai atskleidė, kad miego sutrikimai, pavyzdžiui, miego apnėjos, slopina seksualinį aktyvumą ir turi neigiamos įtakos seksualiniam gyvenimui.

Taigi, jeigu manote, kad prieš miegą jums reikia atsipalaidavimo hormono dozės, nuteikite savo partnerį seksui ir įtikinkite jį, kad po jo jūs abu miegosite geriau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()