Vyrai, ar vis dar dovanojate moterims saldumynus? 7 priežastys, kodėl cukrus trukdo seksui  ()

Vyrai, kurie bando įsiteikti savo partnerėms, vaišindami jas šokoladu, saldainiais, pyragaičiais, ledais ir kitais mėgstamais desertais, nė neįtaria, kad patys sau daro meškos paslaugą. Mat padidėjęs cukraus kiekis kraujyje gali sužlugdyti visas jų pastangas padaryti seksą nepakartojamą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl toliau išvardytų 7 priežasčių tikrai neverta skanauti saldumynų prieš aistringą pasimatymą.

1. Sukelia nuovargį

Kai suvalgote ką nors skanaus ir saldaus, cukraus kiekis kraujyje padidėja. Pirmoji apie tai sužino kasa, kuri būna privesta papildomai gaminti insuliną, kad „numaldytų“ cukraus perteklių. Insulinas silpnina neuroninius ryšius smegenyse, tada pajuntame nuovargį.

2. Sutrikdo hormonų veiklą

Kai valgome saldumynus, kepenys būna priverstos paversti juos papildomais riebalais. Šiame sudėtingame procese dalyvauja baltymas globulinas, surišantis lytinius hormonus. Trumpai tariant, kuo daugiau riebalų, tuo mažiau organizmas pagamina estrogenų ir testosteronų. Kuo mažiau hormonų, tuo silpnesnis būna libido. Piktnaudžiavimas saldumynais per ilgą laiką gali visai sunaikinti seksualinį potraukį ir sukelti vyrų nevaisingumą.

3. Sukelia makšties sausumą

Padidėjęs cukraus kiekis sutrikdo darnią hormonų sistemos veiklą. Kuo mažiau estrogenų moters kraujyje, tuo didesnis pavojus lytinių santykių metu susidurti su makšties sausumo problema. Sumažinkite cukraus vartojimą, ir pajusite skirtumą.

4. Sutrikdo kraujo mikrocirkuliaciją

Smulkūs kapiliarai, kurie yra apraizgę erogenines zonas, užtikrina kraujo pritekėjimą į jas ir kartu susijaudinimą. Kai dėl cukraus pertekliaus sutrinka kraujo cirkuliacija kapiliarais, žmogus negali pasiekti pageidaujamo seksualinio susijaudinimo ir patirti seksualinio pasitenkinimo.

5. Skatina bakterines infekcijas

Saldi terpė – ideali aplinka grybeliams ir bakterijoms daugintis. Kuo daugiau saldumynų vartojate, tuo labiau rizikuojate susirgti pienlige ar kitomis nemaloniomis lytinių organų ligomis.

6. Skatina kortizolio gaminimąsi

Kortizolis – streso hormonas. Kai kraujyje jo padaugėja, dingsta noras užsiimti seksu. Per didelis kortizolio kiekis – dažna vyrų erektilinės disfunkcijos išsivystymo priežastis. Taip pat jis sutrikdo moterų mėnesinių ciklą.

7. Trikdo laimės hormonų veikimą

Kai žmogus per dažnai vartoja cukrų, jo organizme pasigamina mažiau laimės hormonų – dopamino, serotonino ir endorfinų. Net po puikaus sekso jis gali nepasijusti laimingas ir patenkintas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()