Gruziją jau greitai galėsime vadinti ir kitu vardu - kokie variantai dabar yra siūlomi?  (5)

Valstybinė lietuvių kalbos komisija (VLKK) pritarė siūlymui vartoti papildomą Gruzijos pavadinimą. Komisijos pirmininko teigimu, yra keli svarstytini variantai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Realiausi iš dabar siūlomų variantų – Kartvelija arba Sakartvelas. Kurį iš jų įteisinti, VLKK spręs po mėnesio. Komisija spręs ir kaip būtų galima vadinti gruzinus – kartvelais ar sakartveliečiais.

Tbilisis ir Lietuvos užsienio reikalų ministerija yra išreiškę pageidavimą, kad Lietuva galėtų įteisinti originalų šalies pavadinimą – Sakartvelo, nors tokio – autentiško Gruzijos pavadinimo – oficialiai nevartoja jokia Europos Sąjungos valstybė. 

„Komisijos posėdyje nuspręsta papildyti visuotinai vartojamą Gruzijos pavadinimą dar ir antruoju pavadinimu. Šalia Gruzijos [pavadinimo], tradicinėje vartosenoje atsiras ir pavadinimas, kuris bus pasiūlytas po mėnesio, kadangi iki šiol nuomonės, kuris terminas būtų teisingas, išsiskyrė – ar Sakartvelas, ar Kartvelija. Favoritai yra du. Mėnesį bus svarstoma, koks pavadinimas turėtų būti ir kaip turėtume vadinti šalies gyventojus“, – komentavo VLKK pirmininkas Audrys Antanaitis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(11)
(12)
(-1)

Komentarai (5)