Didžiulis proveržis vėžio gydyme - sukurta vakcina, kuri gali išgydyti nuo limfomos  ()

Jau šių metų pabaigoje vakcina, kuri išgydė net 97 proc. kraujo vėžiu sergančių pelių, bus išbandoma su asmenimis, kurie serga Hodžkino ir ne Hodžkino limfoma, pranešė dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau neprireiks chemoterapijos

Šios dvi limfomos yra dažniausiai sutinkami limfinės sistemos piktybiniai susirgimai, kuriuos lemia sutrikęs limfocitų formavimosi procesas. Pacientai, kurie gaus injekciją, neturės lankyti chemoterapijos. Įrodyta, kad šie vaistai yra visiškai saugūs vartojimui.

Šalutinis poveikis gali būti tik karščiavimas arba skausmas toje vietoje, kur buvo suleista injekcija. Jei pastaroji gydymo priemonė pasitvirtins bandymo su pacientais metu, mokslininkai tikisi, kad po metų ar šiek tiek daugiau vaistas jau bus pasiekiamas daugeliui ligonių.

Užuot kuriant stipresnį imunitetą, injekcija aktyvina imuninę sistemą, kad ji atakuotų organizme esančius navikus. Tikimasi, kad vakcina ypatingai bus veiksminga prieš ne Hodžkino limfomą – didelę grupę piktybinių kraujo ligų, kurios veikia baltuosius kraujo kūnelius ir paprastai reaguoja į gydymą.

„Turime didžiulę problemą – tai vėžys ir mes niekada nebūsime patenkinti, kol nerasime sprendimo visiems“, – sakė tyrimo autorius dr. Ronaldas Levys iš Stanfordo universiteto.

Tyrimo eiga

Tyrime dalyvaus 35 pacientai, sergantys limfoma. Kiekvienas pacientas bus gydomas šešias savaites maža radiacijos doze ir dvejomis vakcinos dozėmis. Koks bus taikomas laiko tarpas tarp vakcinų dozių kol kas nežinomas.

Bandymai su pelėmis pateisino lūkesčius

Mokslininkai implantavo du identiškus navikus skirtingose pelių organų vietose. Į vieną iš šių navikų buvo suleista injekcija, kuri aktyvavo T – limfocitus.

Jie teigė, kad tokios ląstelės gyvūnų organizmuose sukelia imuninį atsaką prieš virusus ir kitas panašias įsiveržiančias medžiagas. Galutiniai rezultatai parodė, kad vakcina gali gydyti daugybę vėžio rūšių ir užkirsti kelią ligoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(41)
(1)
(40)

Komentarai ()