Proveržis medicinoje: vokiečiai sukūrė universalius skiepus nuo bet kokios vėžio  (8)

Ilgą laiką mokslininkai trypčiojo tamsoje, ieškodami priemonių nuo vėžio. Pagaliau vokiečių onkologams pavyko šioje srityje prasilaužti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasmet Vokietijoje nuo onkologinių ligų miršta 224 000 žmonių. Dėl to fakto vėžys tapo šiurpia diagnoze ne tik pacientams, net ir jų artimiesiems. Vėžys yra antroji pagal populiarumą mirties priežastis. Todėl vėžio tyrimams skiriama tiek daug pastangų, o naujasis atradimas tapo sensacija.

Imuninė sistema – raktas kovoje su vėžiu

Imuninė sistema būna neaktyvi, kai susiduria su onkologine liga. Todėl mokslininkai daugiau kaip 20 metų tyrinėjo galimybes, kaip atkreipti imuninės sistemos dėmesį į vėžines ląsteles, kad pats organizmas gėlėtų su jomis kovoti kaip kovoja su virusais.

Iki šiol bandymai sukurti tokius skiepus buvo nevaisingi. Tik visai neseniai mokslininkas Uguras Sahinas iš Mainco sukūrė daug žadantį metodą, kai išjudinti imuninę sistemą kovai su vėžiu.

Virusinio susirgimo iliuzija

Kad suaktyvintų imuninę sistemą, vokiečių mokslininkai sukūrė nanodalelytes su vėžinių ląstelių paieškos „programa“, kurios padėtų organizmo imuninėms ląstelėms surasti kenksminga vėžines ląsteles. Šiuo atveju visai neturi reikšmės, ar žmogus turi didelį piktybinį naviką, ar metastazių.

Tai yra, imuninė sistema elgiasi lygiai taip pat kaip kovodama su virusine infekcija ji pradeda pati naikinti vėžines ląsteles.

Sėkmingi bandymai

Atlikti bandymai su trimis sunkiai sergančiais pacientai buvo sėkmingi. Jų imuninė sistema ėmė aktyviai kovoti ir nukenksmino visas vėžines ląsteles. Tokie pat teigiami rezultatai gauti ir atliekant eksperimentus su gyvūnais.

Dar vienas labai svarbus šio paprasto metodo privalumas – nepastebėta jokių šalutinio poveikio.

Universalūs skiepai nuo bet kokios vėžio formos

Uguras Sahinas pabrėžia, kad šie gydomieji skiepai gali būti naudojami nuo bet kokio onkologinio susirgimo, jie esą universalūs.

Naujasis atradimas sukėlė didelių vilčių ir pacientams, ir jų artimiesiems. Planuojama, kad šie universalūs skiepai bus įvesti į rinką per penkerius metus. Žinoma, su sąlyga, kad visų kitų numatomų eksperimentų rezultatai bus teigiami.

Tema vėžio kongresui

Mokslininkas Uguras Sahinas ruošiasi pristatyti savo atradimą kasmetiniame Vėžio kongrese, kurį rengia American Society of Clinical Oncology ir kuriame dalyvaus apie 30 000 medikų ir mokslininkų .

Mokslininkas tikisi, kad jo skiepams bus greitai duotas leidimas naudoti visame pasaulyje. Tai gali būti neįtikėtinai didelė pažanga žmonijos sveikatos apsaugoje ir išgelbėti nesuskaičiuojamai daug gyvybių, ko iki šiol negali padaryti tradicinė chemoterapija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(300)
(20)
(280)

Komentarai (8)