Ar žinote, kuri šalis užaugina daugiausiai jūsų valgomų kivių? 10 priežasčių, kodėl verta valgyti kivius  ()

Pavasarį ypač trūksta vitaminų. Nebūtina saujomis ryti piliules – yra ir gerokai skanesnių būdų pasipildyti jų atsargas. Pavyzdžiui, suvalgyti sultingą vaisių. Vienas sveikatai naudingiausių vaisių yra kivis.

Kiviai - iš Kinijos kilusios valgomos uogos. Iki šių dienų Kinija užaugina daugiau nei pusę visame pasaulyje parduodamų kivių. Jie mėgstami dėl savo skonio, malonios tekstūros ir poveikio sveikatai. Kivių sėklos taip pat yra valgomos - egzistuoja ir patiekalų, kuriems naudojamos kivių sėklos, o ne pats vaisius. Visgi, kivius valgyti tikrai verta ir parsineštus iš parduotuvės. Štai 10 rimtų priežasčių, kodėl verta valgyti kivius:

1. Aprūpina organizmą paros vitamino C norma.

2. Gerina virškinimą.

3. Reguliuoja kraujospūdį.

4. Stiprina imunitetą.

5. Padeda nepriaugti svorio.

6. Apsaugo nuo širdies ligų.

7. Stiprina regėjimą.

8. Užkerta kelią spuogams.

9. Atstato reprodukcinę sistemą.

10. Išsaugo kraujagyslių elastingumą.

Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt

(17)
(9)
(8)

Komentarai ()