Elektroninės cigaretės turi dar vieną privalumą prieš tradicinius rūkalus, bet mes prašome juo nesinaudoti  ()

Elektroninės cigaretės vis labiau populiarėja. Žmonėms patinka skonių įvairovė ir tai, kad jos mažiau kenkia sveikatai. Kai kurie gydytojai jas rekomenduoja tiems, kurie stengiasi mesti rūkyti. Visgi, elektroninės cigaretės turi dar vieną privalumą, apie kurį dažniausiai nekalbama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmonėms, kurie nerūko, dažnai tenka kentėti cigarečių dūmų kvapą. Tai nėra šiaip nepatogumas - antrinis rūkymas labai stipriai kenkia sveikatai. Net jei nerūkote, tabakas gali sukelti plaučių vėžį, nes aplink jus esantys žmonės dūmą traukia negalvodami apie kitus. Ir nors labai erzina tie, kurie rūko prie įėjimų į prekybos centrus, autobusų stotelėse ir viešuose renginiuose, jie nėra tokie blogi kaip tie, kurie rūko uždarose patalpose. Ir čia, pasirodo, elektroninės cigaretės turi didelį privalumą.

Šveicarijoje buvo atliktas tyrimas, siekiant išsiaiškinti, kiek laiko po rūkymo ore išlieka žalingosios dalelės. Eksperimentai buvo atlikti įvairiose patalpose - su gera ventiliacija ir visiškai be jos. Pasirodo, cigarečių dūmai išsisklaido tik per 30-45 minutes, net jei patalpa yra ventiliuojama. Tuo tarpu elektroninių cigarečių dalelių koncentracijos ore nepavyksta aptikti vos po kelių sekundžių. Kitaip tariant, antrinis rūkymas, kuris ir taip elektroninių cigarečių atveju nėra toks žalingas, yra mažesnė problema.

Taigi, elektroninių cigarečių rūkymas uždarose patalpose nekelia oro kokybės problemų. Dar daugiau - kvapai taip stipriai neįsigeria į aplinkinius baldus ir kitus paviršius. Daugybė automobilių skelbimų portalų prašo pažymėti, ar automobilyje buvo rūkoma, nes kvapas ir žalingosios dalelės išlieka minkštuose paviršiuose. Tačiau elektroninių cigarečių dalelės labai greitai išsisklaido ir jų apskritai yra mažiau.

Visgi, svarbu pabrėžti, kad bet koks rūkymas patalpose, kur yra kitų žmonių, vis tiek yra vengtinas. Pastebima, kad rūkantieji vis labiau suvokia, kad jų dūmai nėra pageidaujami masinio susibūrimo ir apskritai viešose vietose, kur yra kitų žmonių. Tuo tarpu daugybė e-cigarečių mėgėjų nevengia užsirūkyti ir prie kitų žmonių, manydami, kad jų skleidžiami dūmai (tikriausiai reikėtų sakyti, garai) niekam netrukdo. Tačiau elementarus mandagumas neturėtų leisti rūkyti nieko prie kitų žmonių, ypač uždarose patalpose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(6)
(14)

Komentarai ()