Gydytojas pataria namų vaistinėlėje turėti šiuos 5 eterinius aliejus: įveikia peršalimą ar virškinimo sutrikimus (Video)  ()

Vieni eteriniai aliejai padeda kovoti su kvėpavimo takų ligomis, kiti gelbsti sutrikus virškinimui ar veikia kaip afrodiziakai LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Jo teigimu, kiekvienoje namų vaistinėlėje turėtų būti bent penki skirtingi aliejai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Eteriniai aliejai įvairiose medicinos ir sveikatinimo srityse buvo naudojami jau prieš tūkstančius metų. Kaip stimuliantai, detoksikatoriai, nuo uždegimo sauganti, nuotaiką gerinanti priemonė ir t. t. Paskui visai nepelnytai jie buvo nustumti į šoną, tačiau pastebiu, kad eteriniai aliejai pas mus vėl tampa populiarūs kaip natūralūs, saugūs (be pašalinio poveikio) ir nebrangūs preparatai daugeliui sveikatos problemų spręsti. O svarbiausia – kad eteriniai aliejai yra veiksmingi“, – sako daktaras.

Jis patikina, kad natūralios priemonės tokios pat veiksmingos kaip ir cheminiai preparatai, todėl sako, kad kiekvienoje namų vaistinėlėje turėtų atsidurti:

rozmarinų eterinis aliejus gerina atmintį, puikiai tinka kvėpavimo takų ligoms gydyti;

levandų eterinis aliejus ramina, atpalaiduoja, gerina miego kokybę;

pipirmėčių eterinis aliejus puikiai tinka sutrikus virškinimui;

arbatmedžių eterinis aliejus naikina virusus, grybelį, bakterijas ir malšina uždegimą;

kvapiųjų kanangų eterinis aliejus veikia kaip afrodiziakas, mažina stresą ir atpalaiduoja.

„Beje, šiuo metu tikras išsigelbėjimas – pušų aliejus, malšinantis spazmus ir palengvinantis kosulį“, – sako A. Unikauskas.

Laidoje viešėjusi biochemikė ir sertifikuota aromaterapeutė Aistra Papaitė-Kazlauskienė pademonstravo kaip iš bičių vaško, kakavos, simonsdsijų aliejaus, sviestamedžių aliejaus, vitamino E ir eterinio levandų aliejaus pasigaminti apsauginį kremą. Ji sako, kad eteriniai aliejai tinka ne tik kosmetikai gaminti, bet sumaišius tam tikrus mišinius, jais netgi patartina valyti grindis.

Laidos „Klauskite daktaro“ įraše pamatysite, kaip pasigaminti apsauginį kremą bei pušų spyglių eterinį aliejų:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()