Netradicinė Kinijos išradėjo istorija - buvęs santechnikas iš interneto jau uždirba tiek, kad metė savo darbą, o gerbėjų turi milijonus (Video)  (1)

Internetas gali uždirbti pinigų išradingam žmogui, net jei jo išradimai neturi jokios praktinės vertės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai įrodė buvęs santechnikas iš šiaurinės Kinijos provincijos. 

Nedideliame kaimelyje Hebėjaus provincijoje gyvenantis Gengas Shuai išgarsėjo originaliais  kūriniais. Mielai dalydamasis savo idėjomis internete, jis jau turi tiek gerbėjų, kad gali nebedirbti santechniko darbo ir atsidėti vien originaliai ir žaismingai kūrybai. 

„Man kiekvienos idėjos atsiradimo ir jos pavertimo konkrečiu daiktu procesas yra labai smagus. Galiausiai, kai ką nors pagaminu, jaučiuosi labai patenkintas, ypač kai sulaukiu palankių atsiliepimų iš daugybės draugų. Manau, ši reikalo pusė netgi svarbesnė“, – sakė išradėjas.

Virtuvinės kapoklės formos išmaniojo telefono dėklas – gal kiek sunkokas, bet tvirtas. Saugo ir telefoną, ir jo šeimininką. Kardą, tiksliau jam specialiai pagamintą makštį galima pritaikyti viso kūno masažui – būtent tokios idėjos gimsta išradėjui. 

„Tai, ką darau, naudingumo prasme gal ir nėra tai, ko tikėjausi. Bet vien į juos pažiūrėjus, žmonėms pasidaro linksmiau. Manau, tai taip pat vertybė. Ar ne?“ – kalbėjo G. Shuai.

Norite originalaus suvenyro jau kitą savaitę prasidedantiems rytietiškiems kiaulės metams, Nepraktiškuoju Edisonu pramintas išradėjas gali jums tokį pagaminti – iš senos orapūtės ir kelių veržlių. Rezultatas kiek primena garsiąją kiaulaitę Pepą. Bet dar labiau Gengą išgarsino tokie originalūs išradimai kaip mopedas su tualetu.

 

Nemažą dalį vaikystės praleidęs fabrike, kur jo tėvas dirbo suvirintoju, Gengas dabar uždirba gerokai daugiau už paprastą santechniką. Jis pardavinėja savo kūrinius internetu ir gauna pajamų už reklamą Youtube tipo puslapiuose.

Interneto statistika rodo, kad Gengas vien Kinijos trumpų vaizdo klipų portale turi beveik 3 mln. gerbėjų, o kiniškame Twitteryje  jį palaiko apie milijoną žmonių.

Plačiau apie tai – Sauliaus Masalsko reportaže (žiūrėti nuo 21:26)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(6)
(10)
(-4)

Komentarai (1)