Naujas alkoholinis gėrimas - jausitės apsvaigę, bet jokių pagirių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Monochamus 2019-03-28 11:16
Kaip viduramžiais pavojinga būdavo sakyti kažką, kas neatitinka bažnyčios pozicijos, taip dabar pavojinga irgi kažką sakyti, kas neatitinka kai kurių nusistovėjusių kitų dogmų, pvz "visi narkotikai yra baisu baisu baisu, nieko negalima pasakyti gero apie juos". Dėl ekstazio nesu visiškai tikras, bet, kad LSD tikrai yra ne toks pavojingas kaip alkoholis yra faktas. Net, jei kažkas turi kitą nuomonę tuo klausimu, tai turėtų sekti diskusijos ir pan. Tačiau, akivaizdu, kad LSD yra tiesiog priimta laikyti "baisiuoju narkotiku", o kas mano kitaip - negailestingai bausti. Dar daug talibano požymių turi mūsų "vakarietiška" civilizacija...
Nerkus 2019-03-28 11:57
Iš esmes LSD yra greičiau haliucinogenas, o ne narkotikas.
Monochamus 2019-03-28 12:16
. O prirašyta sąrašuose yra daug visiškai skirtingo poveikio ir sudėties medžiagų, tarp kai kurių medžiagų apskritai nėra nieko bendro... Kai bandai terminą "narkotikas" apibrėžinėti pagal kokias nors konkrečias charakteristikas, pvz priklausomybe, poveikiu nervų sistemai ar pan, tai greitai paaiškėja, kad didelė dalis teisiškai narkotikais laikomų medžiagų yra ne narkotikai, o dalis legalių medžiagų tampa narkotikais
Kirtiklis 2019-03-28 12:23
Dėl LSD, nemanau kad jis toks jau nekaltas dalykas, užteko matyti per vieną vakarėlį vienas čiuvas pavartojęs LSD (pats pasigyrė kad turi) slėpėsi po stalu virtuvėje nes kažkokie ufonautai skraidė palubėmis. Atrodė viskas tikrai jau ne per geriausiai. Kita vertus po "ratų" a.k.a. ekstazio, kiek teko matyti vartojusius, gan normalus atrodė tik labai jau aktyvus.
Nerkus 2019-03-28 15:10
Kai nustoja veikti LSD dažnai prasideda baimės ir persekiojimo manija. Kartais gali būti uždelstas veikimas, suveikia po 24 val po vartojimo.
Niemand 2019-03-28 16:35
LSD: - kaip ir bet kokie kitokie solidūs haliucinogenai dažnai sukelia visišką dezorientaciją, jei nesi minkštame kambaryje, gali susižeisti ar užsimušti; rizika palyginus su alkoholio vartojimu nepalyginamai didesnė; - sukelia panikos priepuolius, kartais ir gerokai po pavartojimo, kas gali įtakoti neadekvačius poelgius su įvairiomis pasekmėmis; šiuo aspektu LSD klastingesnis už alkoholį; - jei turi polinkį į šizofreniją, LSD gali suveikti kaip trigeris; o ar turi - niekaip nesužinosi iš anksto. Ekstazis: - tokį patį efektą gali pasiekti greitai išgėręs pora litrų ekspreso arba suvelgęs gerą saują kofeino tablečių: didžiulis krūvis širdžiai, didžiulė dehidratacija; - sukelia psichozę, agresijos priepuolius. Abiem atvejais trumpalaikėje perspektyvoje alkoholis nepalyginamai saugesnis. Ilgalaikėje perspektyvoje LSD neigiamų pasekmių nesukelia (jei neužsirovei ant trumpalaikių perspektyvų), ekstazis vartojant sistemingai nuvarys į kapus efektyviausiai (banaliai širdis neatlaikys), alkoholis - tik ilgą laiką vartojant didelius kiekius.
Nosfis 2019-03-28 16:53
Dar prilauso, kokia doze suvartojo, bei jo švarumas. Nes klausimas kaip jis buvo gautas ir kokios priemaišos yra likusios tenais, tos priemaišos gali sukelti daugiausia problemų. Pats lsd normaliomis dozemis nekenkia, bet padauginus nustosi kvėpuoti.
Niemand 2019-03-28 17:07
Jei kalbėti apie galimas priemaišas, tai viskas vienodai pavojinga ir potencialiai mirtina. LSD jokiomis dozėmis fiziologiškai nepavojinga, t.y. tikrai nenustosi kvėpuoti, o ir šiaip fiziologiškai liksi absoliučiai sveikas. O vat nesėkmingai nugriuvęs ar pabandęs lipti laiptais už lango labai netgi gali nustoti kvėpuoti nuo patirtų traumų. Rekomenduojama, kad vartojant LSD (ar bet kokį kitokį haliucinogeną) kas nors blaivas prižiūrėtų. Dar galima didelėje plokščioje pievoje arba tuščiame užrakintame kambaryje be langų.
Monochamus 2019-03-28 17:16
Apie ekstazį gerai neišmanau, tai negaliu komentuoti tik tiek, kad iš savo patirties jaučiuosi daug saugiau tarp ekstazi užvartojusių žmonių nei tarp girtų. O LSD jei lyginti su alkoholiu, tai vienareikšmiškai tiek sveikatos mažiau padarinių (neėda kepenų), tiek narkotikų sukelti padariniai daug mažesni nei alkoholio. ("užsimetę" LSD nemuša savo žmonų, nesikabinėja agresyviai prie praeivių, ir t.t.) P.S. žinoma, nesupraskite, kad čia propaguoju LSD Teigiu tik tiek, kad LSD daug mažiau pavojingas už alkoholį. Be abejo, kad LSD iškreipia ir suvokimą ir mąstymą (jei to nebūtų, niekas ir nevartotų ). Dar didelė problema su LSD yra dėl kontrolės, LSD nustatymo sudėtingumo. Pvz alkoholį papūtei į alkotesterį ir rodo, o LSD taip lengvai nenusatysi - tas apsunkins kontrolę.
VOiD 2019-03-28 18:01
Nenoreciau sutikt zmogaus pavartojusio MDMA istikto "agresijos priepolio". Turbut mirtinai uzglostytu.
Niemand 2019-03-28 18:41
Tau gal neteko matyti, kaip atrodo LSD pavartoję? Ten ir be jokio testerio suprasi, kad žmogus neblaivus. O jau ką jis ten užvartojo, ligoninėje nustatys. O gal painioji su mikrodozėmis, kur dabar tarp hipsterių populiaru?
daynewss 2019-03-28 20:00
Niemand - man labai įdomu iš kur tokią nesąmonę kaip "XTC sukelia psichozę, agresijos priepolius". Vau, tokio idiotiško teiginio net negalėjau įsivaizduoti. Kažkokio medicinos personalo, kurio kompetencija kaip kiemsargio, teoriniai pasvaičiojimai. Esu buvęs keliuose šimtuose tūsų - tiek buitinių, tiek open-air'ų, kuriuose buvo vartojami ratai, kokainas, vitaminas, žolė, alkoholis, grynas MDMA (ratų veiklioji medžiaga) visokios "vonios druskos", net oksiką mačiau kaip ryte gėrė, kad "atchodai" nuo gaidžio būtų lengvesni. Trumpai - mačiau tikrai daug, kai buvau jaunas ir gražus. Galiu pasakyti tik tiek - NIEKAS NESUKELIA TOKIOS AGRESIJOS KAIP ALKOHOLIS. O kaip mušasi ratų prikirtę, tai turbūt pasaulis nėra matęs. Jau greičiau atsiprašytų vienas kito, apsikabintų ir mineraliniu, cigaretėm ar guma pasidalintų. Pasidomėkite kaip MDMA, t.y. ekstazy, veikia smegenis. Kaip galima užplūdus dopaminui, serotoninui muštis? Čia tas pats, kas sakyti jog geriausia šokti miegant. Aišku, visada yra kita medalio pusė. Organizmas, smegenys, "pripranta" prie didelių laimės hormonų kiekių, todėl atsiranda polinkis į depresiją, žmonėms ilgai vartojusiems XTC tenka iš naujo mokytis džiaugtis. Pakyla smegenų ir kūno temperatūra, netenkama daug skysčių, bet tai smulkmena, kurią išsprendžia mineralinis vanduo. Kas liečia LSD, tai kiek man pasakojo ne vienas vartojęs, tai "žali" susižaloja, nes LSD apverčia aukščio suvokimą: baisu nulipti nuo šaligatvio bortelio, nes atrodo, kad stovi ant namo krašto, kai tuo tarpu stovint 9 aukšto balkone atrodo, kad gali tiesiog atsistoti ant žemės. Didelė dalis žuvusių pavartojus LSD būtent taip ir žūsta - iškritę iš langų, balkonų ir t.t.
daynewss 2019-03-28 20:02
O šitas straipsnelis man primena Somą iš Aldous Huxley "Puikus naujas pasaulis". Reikia truputį atsipalaiduoti,? Pusgramis somos. Stipriai atsijungti? Gramas ar du.
teftelis 2019-03-28 22:21
Monochamus, Nesakyčiau, kad alkoholis sukelia žmonų mušimą ar kabinėjimąsi prie praeivių. Alkoholio vartojimo mastas milžiniškas, nesaikingas ir grubus. Normalu penktadienio vakare pasiekt trečdalį mirtinos alkoholio koncentracijos kraujyje. Normalu ne tik alkoholikui. Normalu ko gero net ministrui pirmininkui. Nemanau kad taip paprastai galima teigti, kad draudžiami patyliukais vartojami narkotikai (ar haliciunogenai) yra mažiau pavojingi. Aš statyčiau už tai, kad taip be galvos sukimo vartojant LSD pasekmių visuomenėje ir asmeniniuose guvenimuose nebūtų mažiau. Kad dabar alkoholis sukelia daugiau pasekmių nei bet koks narkotikas manau yra akivaizdu. Bet jei savaitgalį 2/3 žmonių Vilniaus centre būtų SMARKIAI pavartoję ekstazio ar LSD - būtų įdomu pamatyt kas iš to išeitų.
VOiD 2019-03-28 23:05
Kertu lazybu ta diena irasytu i istorijos vadoveli, kaip neeiline masine meiles fiesta ir paskelbtu valstybine svente. Sekanti savaitgali visi rinktusi vingio parke, ar kokiam kitam miskeli. Zmones is naujo atrastu gamta, jos grozi, o pripisimas alko atrodytu kaip visiskas barbarizmas ir savo kuno niokojimas. Kiekvienas bandes lsd pasakytu, kad tai nieko panasaus i kitus populiarius svaigalus. Nesinores rugsteles vakare prie teliko, ar tarcialint vardan pacio tarcialinimo. Reziume, we all are one.
daynewss 2019-03-28 23:28
Jei kam kyla klausimų ar minčių, tokių kaip "norėčiau pamatyti kas būtų jei atsirastų tiek vartojančių, kiek dabar geria" ar pan. siūlau pasižiūrėti youtube tokį dalyką kaip "Love parade". Aha? Jau supratot, kad apsilochinot? Milijonas tusovšikų, kurių mažiausiai pusė milijono pavartoję narkotikų. O dabar mano eilė. Norėčiau pamatyti aš Love Vodka Parade su milijonu žmonių, iš kurių 500 000 daugiau ar mažiau išgėrę. Vieni bambalinio 8% kelias pūsles, kiti 0,7 ant galvos. Va čia tai Žalgirio mūšis būtų!!!
robertasdd 2019-03-29 09:11
buvau love parade (dar berlyne) piko metu, 2000 ir 2001. virs milijono tuo metu buvo. mustyniu (kaip ir mentu) nepamenu. viskas labai ramu ir draugiska. beje gurksnojanciu vodka su red buliu jau tuo metu buvo, tik mazoka. (seip jei y tema, tai red bulio chemine sudetis beveik tokia pat kaip amfos)
Nosfis 2019-03-29 09:25
Nejuokauk red bulis neturi nieko panašaus su amfetaminais . Taip pat amfetaminai yra viena medžiaga, redbulis yra medžiagų mišinys, kurių nei viena nieko bendro neturi su amfu
daynewss 2019-03-29 10:17
Kažkaip pseudoefedrino Red Bull sudėtyje nemačiau.
Niemand 2019-03-29 10:59
Jei jau tūsai geresnis žinių šaltinis nei mokslinė literatūra, ne per seniausiai MDMA užsimetęs tėvelis savo vaiką uždaužė, vaiko vardas buvo Matukas... Alkoholis agresijos nesukelia, tiesiog tam, kuris dėl kažkokių priežasčių jau nori smurtauti, sumažina baimės jausmą, pvz.: https://pubs.niaaa.nih.gov/publications ... /12-19.htm Labai labai retas išgėręs elgiasi agresyviai. Klaidingas įspūdis susidaro tik dėl masinio ir viešo alkoholio vartojimo. O vat ekstazio atveju, nors smurto yra daug daugiau, jis "pasislepia" dėl reto ir paslėpto vartojimo.