Sukurta alternatyva pasterizavimui - pienas išsaugo natūralią spalvą ir skonį, o šviežumas išlieka net 60 dienų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2019-05-06 13:01
Komercinė paslaptis? Ar tai reiškia, kad užsiims monopoliją visame pasaulyje? Nes jei tai komercinė paslaptis kuri taip smarkiai saugoma, reiškia jos negali perduoti jokiai trečiai šaliai. Bet patys privalės įkurti savo pieno perdirbimo fabrikus kiekvienoje pasaulio šalyje ir užsiimti monopolija. Žinant kiek tai bus darbuotojų, kurie bet kada gali parduoti paslaptį konkurentams, todėl ir nuo darbuotojų tai bus saugoma. Taip pat nebus galima ir patento pateikti, nes teks atskleisti paslaptį, kad patentą užregistruotu. Bei dabar reikės užtikrinti kad (Dairy Food Safety Victoria) darbuotojai šios informacijos taip pat neparduotu konkurentams, nes jie patikrino metodą ir jį žino. Bet kai verslas yra milijardų vertės, paslaptį išlaikyti tikrai bus sunku.
Nosfis 2019-05-06 14:04
Komercinė paslaptis, tai nereiškia, kad negali parduoti trečiai šaliai. Tai gali tiesiog reikšti, kad kol būdas nėra pilnai atidirbtas, kol nėra už patentuota ir panašiai, kad kažkas nepavogtų idėjos.
moo 2019-05-06 15:03
Coca cola taip daro ir nieko, yra krūva analogų, bet tikrosios coke formulės nežino beveik niekas. Tiesa, su procesais t.y. „jau dabar egzistuojančių technologijų seka“ yra kiek sudėtingiau nei su formule, tas tiesa.
Shinigami 2019-05-06 20:50
Kaip supratau, jie jau turi viską ir dabar stato gamyklą. Todėl jau seniai galėjo už patentuoti, bet nepatentuoja. O jei duos įrenginių naudotis kažkam kitam, tai jis iškart sužinos kaip viskas veikia ir komercinė paslaptis bus tiek pat slapta kiek žiniasklaidoje pasakius veikimo principą, bet ne konkrečius duomenys. Dabar kai juos slepia, tai atrodo įtartinai, kaip tie kurie čia šilumines baterijas pardavinėja arba kaip prieš kelis metus buvęs namų termobrantuolinis reaktorius (ar kaip ten jis, atrodo italai gamino, jei neklystu), bet dabar viskas tylu.
Ar_as? 2019-05-07 10:35
A) Bendrovės/ išradėjai dažnai nepatentuoja, nes pasaulis pilnas urodų (tame tarpe ir valstybių lygiu), kuriems intelektinė nuosavybė yra tokia pat svetima, kaip ir intelektas. B) "Licenzijuoti" komercinės paslapties naudojimą galima, bent teoriškai. Praktikoje tam pasirenkami partneriai, kurie jei pažeis sutarties sąlygas bus pajėgūs ir susimokės tiek, kad tokio atskleidimo žala būtų padengta.