Įdomus išradimas kovinį ginklą paverčiantis nemirtinu - šis rutulys galėjo sukelti revoliuciją (Video)  (4)

Policijos pajėgos savo ginklus turi naudoti itin atsakingai. Tai - labai sunkus ir pavojingas darbas. Kai priešais bet kada gali atsirasti ginkluotas agresyvus žmogus, turi būti pasiruošęs iššauti, tačiau taip pat turi būti pakankamai šaltakraujiškas, kad nešautum kai tai nėra absoliučiai būtina. Šis išradimas buvo pristatytas kaip gyvybes sauganti priemonė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reikalas tame, kad dabar policininkai kartais turi panaudoti šaunamąjį ginklą ir prieš peiliais ginkluotus asmenis. Elektrošoko pistoletas kartais nėra geriausias pasirinkimas, o ir užpuolikas gali būti labai agresyvus ir greitas. Tačiau juk policijos pareigūnai nesinešios dviejų ginklų - vieno nemirtino poveikio ir vieno įprasto.

Kalifornijos kompanija „Alternative Ballistics“ 2015 metais pasiūlė išeitį - įprasto pistoleto priedą „The Alternative“. Tai - plastikinis vamzdžio antgalis su dideliu metaliniu rutuliu gale. Iš esmės, „The Alternative“ priedas kovinį pistoletą paverčia nemirtino poveikio ginklu. Šiam antgaliui sumontuoti tereikia kelių sekundžių, jis visiškai netrukdo ginklo naudojimui. Jis neužstoja taikiklių, netrukdo montuoti žibintuvėlių ar lazerinių taikiklių.

„The Alternative“ veikia išties paprastu principu. Paleista įprasta kovinė kulka įstringa metaliniame rutulyje ir su juo nulekia į taikinį. Žmogui suduodamas stiprus ir labai skausmingas smūgis, tačiau jokie rimti sužeidimai nesukeliami. Po šūvio „The Alternative“ pats nuskrieja šalin.

„The Alternative“ yra vienkartinis. Vos tik rutulys nuskrieja, pistoletas tampa mirtino poveikio ginklu. Nereikia nieko iš naujo užtaisinėti - antrasis nuleistuko paspaudimas paleis mirtingai pavojingą kulką. Taigi, jei po pirmojo šūvio žmogus išlieka agresyvus ir pavojingas, policininkas gali iš karto jį nukauti.

Žinoma, „The Alternative“ turėjo ir trūkumų. Tai buvo gana brangus vienkartinis priedas. Policijos pajėgoms būtų tekę iš naujo apmokyti pareigūnus, atlikti bandymus siekiant įvertinti metalinio rutulio sukeliamus sužalojimus ir saugų panaudojimo atstumą. Taigi, nuo tų 2015 metų apie šį išradimą nieko negirdėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(4)
(16)

Komentarai (4)