Kurioje žmonių gyvenamoje pasaulio vietoje rastume tyriausią vandenį?  (1)

Tyras vanduo yra labai svarbus visoms šalims. Bet kur jis tyriausias?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš kelerius metus atliktas universitetinis tyrimas parodė, kad Čilės Magelano regione įsikūrusiame Puerto Williams miestelyje esantis vanduo yra pats tyriausias pasaulyje.

Mokslininkai iš Magelano ir Šiaurės Teksaso universitetų (JAV) per 10 dienų laikotarpį ėmė mėginius iš minėtos vietovės upių bei kitų vandens šaltinių. Šiaurės Teksaso universiteto mokslininkas Guido Verbeckas sako, kad tyrimo rezultatai patvirtina, jog šie vandenys yra patys švariausi pasaulyje.

Jis pasakoja, kad pavyzdžių tyrimui naudotos priemonės gali aptikti dvi chemines daleles viename milijone vandens dalelių – o šiuose vandenyse jie neaptiko visiškai nieko. Anot Antarktidos Biokultūros išsaugojimo programos direktoriaus Ricardo Rozzi, ši vietovė yra tarsi iš filmo „Juros periodo parkas“ – kadangi vanduo ir oras turi tokį tyrumą bei ekosistemą, kuri egzistavo tik prieš pramonės revoliuciją.

Šis tyrimas rodo, kad ypatingai tyras vanduo buvo rastas ir Torres del Paine nacionaliniame parke, taip pat Čilės Magelano regione ir pietryčių Kinijoje, vakarų Australijoje bei šiaurinėje Niujorko valstijos dalyje.

Anot R.Rozzi, tyrimo rezultatai yra itin naudingi, kadangi gėlas vanduo yra tikra retenybė – o taip pat ir dėl to, kad Cabo de Hornos rezervatas yra tarsi natūrali laboratorija, tinkama įvairių rūšių projektams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(12)
(4)
(8)

Komentarai (1)