Internautus sužavėjo jūrų žvaigždė: jūrų biologijos ekspertai paaiškino, kad tai, kas iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip užpakalis, iš tiesų yra visai ne užpakalis  ()

Cinoberio jūrų žvaigždės (Mediaster aequalis) garsėja savo ryškiai raudonai oranžine spalva ir penkių galūnių simetriškumu. Ir nors tai yra labai gražūs jūrų sutvėrimai, įprastai jie pernelyg akies netraukia ir interneto sensacijomis netampa. Tačiau vienas šios rūšies atstovas tapo išimtimi dėl vienos kūno dalies, kuri paprastai nėra siejama su jūrų žvaigždėmis: ryškiai raudono pasturgalio, rašo „Live Science“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialinio tinklo naudotojas @Babyshoujo neseniai nufotografavo ir išplatino daugybę internautų sužavėjusią jūrų žvaigždę, prikibusią prie uolienos Longbičo Ramiojo vandenyno akvariume, Kalifornijoje (JAV).

Nuo nuotraukos išplatinimo birželio 30 dieną šis vaizdelis sulaukė daugybės komentarų ir juokelių. Nesuskaičiuojamas skaičius komentatorių iškart atrado šio jūrų gyvūno sąsają su animacinio serialo „Kempinukas plačiakelnis“ veikėju Patriku, kuris labai dažnai išdidžiai atkiša savo apvalų raudoną pasturgalį. Tačiau jūrų biologijos ekspertai labai greitai paaiškino, kad tai, kas iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip užpakalis, iš tiesų yra visai ne užpakalis.

Cinoberio jūrų žvaigždės gyvena ties viršutine atoslūgio linijos riba, ant uolienų Ramiojo vandenyno rytinėje pakrantėje. Jų gyvenamoji teritorija nusidriekusi nuo Bajos Kalifornijoje iki Aliaskos. Dygiaodžių tipui priskiriamas gyvūnas yra giminingas jūrų agurkams ir jūrų ežiams.

Ir nors šie gyvūnai turi išeinamąją angą, ji yra pačiame žvaigždės centre, tačiau nieko panašaus į užpakalio „skruostus“, skirtingai nei animacinis veikėjas Patrikas, jie neturi. Tai, ką matome nuotraukoje, iš tiesų yra žvaigždės rankų raumenys, įsitempę bandant išsilaikyti ant uolienos, aiškino Ramiojo vandenyno akvariumo žuvų ir bestuburių kuratorius Nate'as Jarosas.

Kadangi jūrų žvaigždžių kūnas yra išsidėstęs vertikaliai, dėl gravitacijos poveikio šio gyvūno vidinės struktūros gali „nusmukti“, taip susidarant figūroms, galinčioms priminti žmogaus užpakalį, aiškino N.Jarosas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()