Tai, ką matote nuotraukoje, yra kiniški vėjo ir ugnies ratai: senovinis mirtinas ginklas (Video)  ()

Kadaise žmonės eksperimentavo su pačiais įvairiausiais šaltaisiais ginklais, ieškodami efektyviausių formų ir nors kokio nors pranašumo prieš priešininkus. Štai šie stebėtinai gražus ginklai, kuriuos matote nuotraukoje, yra tokių bandymų rezultatas. Tai - kiniški vėjo ir ugnies ratai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vėjo ir ugnies ratas (feng huo lun) - tai tradicinis senovinis Kinijos ginklas, gaminamas iš vientiso metalo. Jis pasižymi apvaliu korpusu, kurio vienas ketvirtadalis yra apvyniotas kokia nors minkšta medžiaga, taip suformuojant rankeną. Ranką taip pat saugo ir pusmėnulio formos apsauga. Tai - artimos kovos ginklas, kuris nėra skirtas mėtymui. Vieno tokio vėjo ir ugnies rato diametras įprastai yra 38-40 cm.

Šis ginklas yra integruotas į tai či ir baguažang kovos menus, tačiau manoma, kad buvo naudojamas ir kaip savigynos ar netgi dvikovų priemonė. Savo pavadinimą vėjo ir ugnies ratai gavo dėl savo formos ir panaudojimo. Kovos menų meistras greitai mojuodamas šiais ginklais sukurdavo vėjo švilpimą primenantį garsą. Apvalius ašmenis taip pat puošia ugnies formos peiliai, kurie kovoje ir padaro daugiausia žalos.

Vėjo ir ugnies ratai visada naudojami poromis. Jais galima blokuoti smūgius kardu ar ietimi ir netgi atimti priešininko ginklą. Aštrūs ir smailūs ašmenys lengvai perėžia drabužius ir padaro rimtų sužeidimų - vėjo ir ugnies ratas iš tiesų yra mirtinas ginklas. Tai, kad ugnies formos ašmenų čia yra pakankamai daug (bent 5-6) reiškia, kad galima suduoti smūgius atakuojant įvairiais kampais. Tai yra didelis pranašumas prieš kitą panašų kinų ginklą elnio ragų peilius

Elnio ragų peiliai (Lùjiǎodāo) yra panašus ginklas, naudojamas tuose pačiuose kovų menuose. Skirtumas tas, kad elnio ragų peiliai turi tik porą smailių, todėl atakuojant jais naudojami kiek kitokie judesiai. Tačiau šis ginklas yra lengviau paslepiamas tradiciniuose kinų drabužiuose, sveria šiek tiek mažiau ir yra lengviau valdomas, nes tampa tarsi pačios rankos tęsiniu.

Tiek vėjo ir ugnies ratų, tiek elnio ragų peilių pranašumas yra greitis. Šie ginklai buvo sukurti kovai prieš gerokai ilgesnius ginklus - kardus bei ietis. Tačiau tokius mažus ir lengvus ginklus galima valdyti labai greitai ir tiksliai, todėl jie gali būti pakankamai efektyvūs. Žinoma, geriausiai juos naudoja patyrę kovos menų meistrai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()