Unikalus projektas: užbaigta ilgiausio pasaulyje vikingų tilto statyba - buvo naudoti įrankiai ir metodai, taikyti prieš tūkstantį metų (Video)  ()

Danijoje užbaigtas trejus metus trukęs projektas – ilgiausio pasaulyje vikingų tilto statyba, kuriai buvo naudoti įrankiai ir metodai, taikyti prieš tūkstantį metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutinė lenta buvo paklota praėjusį savaitgalį (rugsėjo 14 dieną). Danijos nacionalinio muziejaus direktorius įkalė paskutinę vinį į septynių šimtų metrų ilgio tiltą, pastatytą istorinėje vikingų gyvenvietėje Albertslunde.

Tilto atidarymą lydėjo lankytojų šventė: kai kurie persirengė vikingų drabužiais, skambėjo vikingų laikų muzika ir buvo žaidžiami žaidimai bei kepamas paršelis.

Istorinėje vietovėje, kurioje 2006-aisiais buvo aptikti 48 vikingų kapai, daugiau nei tūkstantis amatininkų, moksleivių ir savanorių įsitraukė į tilto statybą.

Manoma, kad pirmąjį autentišką tiltą per pelkėtas žemes nutiesė vikingų karalius Haraldas Mėlyndantis, kuris, kaip teigiama, naudojosi juo, kad galėtų per sausumą perkelti laivus ir užpulti Vokietijoje buvusius taikinius.

Naujasis tiltas jungia Vikingų muziejų su archeologine vietove, kurioje anksčiau buvo aptikti vikingų palaikai. Tiltas atviras lankytojams visus metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(5)
(7)

Komentarai ()