Čilėje buvo pastebėti ryškūs, liepsnojantys objektai, bet tai ne meteoritai (Video)  ()

Praėjusią savaitę danguje virš Čilojės salos pietinėje Čilėje buvo pastebėti ryškūs, liepsnojantys objektai – o vėliau pranešta, kad jie nukrito ant žemės ir keliose vietose sukėlė nedidelę ugnį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saloje gyvenanti Bernardita Ojeda vietinei televizijai parodė, kur jos nuosavoje žemėje kažkas nukrito iš dangaus ir sudegino krūmus.

Tačiau atlikę preliminarų tyrimą, Čilės nacionalinės geologijos ir kalnakasybos tarnybos pareigūnai teigia, kad neradus jokių įrodymų apie kosminės uolos egzistavimą, teoriją, kad ugnį septyniose salos vietose sukėlė atmosferoje suiręs meteoritas, tenka atmesti.

Tad kas čia buvo? Kažkokios grįžimo į atmosferą įkaitintos kosminės šiukšlės, ar kažkas virš Čilės bando kosminius lazerius, juokauja portalas „c|net“. Teoriškai čia jau reikėtų kalbėti apie nežinomus skraidančius objektus – tik nedidelius ir labai prastai pilotuojamus, tad galvoti serialo „X Files“ pratęsimą greičiausiai neverta.

Po to, kai praėjusią savaitę istorija pasklido socialinėje žiniasklaidoje, garsiausias Čilės astronomas ir astrofizikas Jose Maza nacionaliniam transliuotojui sakė, kad objektai greičiausiai buvo meteorito dalys arba kosminės šiukšlės. Atmetus meteoritą, atrodo, belieka seno palydovo ar raketos pakopos gabaliukai. Lokacijas tyrę geologai televizijai sako, kad jie atlieka išsamesnę dirvožemio mėginių analizę ir savo išvadas paskelbs vėliau šį mėnesį.

Tai gali reikšti, kad geologai rado metalo gabaliukų, įrodančių, kad ugnį nukritus ant Žemės paviršiaus sukėlė žmogiškos kilmės kosminės šiukšlės – tačiau jie dar kartą tikrina, kokios rūšies medžiagą rado.

Tačiau tikimybė, kad tai kažkas nežemiško – labai maža. Tačiau reikia pripažinti, kad atvejai, kai į Žemę nukrenta kosminės šiukšlės – ir padaro kažkokią žalą, kaip šiuo atveju – reti: tokie dalykai jei ir krenta, dažniausiai pataiko į vandenynus ar nuošalias vietoves. Esama keletas pranešimų apie žalas, kurias padarė pakopos raketų, leistų iš Kinijos teritorijos – bet nėra nė vieno mirties ar sužeidimo atvejų, kurį būtų nulėmusi kosminė šiukšlė, rašo „c|net“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(12)
(7)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: