Ličio pramonei reikia bent 10-12 mlrd. JAV dolerių, kitaip elektromobiliams ateis liūdnos dienos  ()

Siekiant patenkinti vis didėjančią ličio rūdos paklausą, pasaulinei ličio pramonei per ateinantį dešimtmetį reikalingos mažiausiai 10–12 milijardų dolerių investicijos. Čilėje įsikūrusi ličio kasybos įmonė „SQM“ teigia, kad jei tai nebus padaryta, dėl to gali labiausiai nukentėti vis didėjanti elektra varomų transporto priemonių rinka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsižvelgiant į šiuos duomenis, vyresnysis „SQM“ komercijos viceprezidentas  Daniel‘is Jimenez‘as taip pat pažymėjo, kad ličio karbonato paklausos augimas per ateinantį dešimtmetį padidės 600 000–800 000 tonų.

Šie duomenys buvo neseniai pristatyti Šanchajuje įvykusioje „Metal Bulletin Battery Materials“ konferencijoje ir tokie rezultatai gerokai padidina prognozuojamą ličio paklausą.

Daniel‘is Jimenez‘as teigia, kad „SQM prognozė pagrįsta tipinėmis žaliosios energetikos kapitalo išlaidomis už toną ličio karbonato ekvivalento. Taip pat pažymėtina, kad pramonė, žvelgiant istoriškai, nepakankamai objektyviai įvertino ličio paklausą ir pervertino aprūpinimo ličio žaliava galimybes.“

„Šiuo metu bendrovės Čilėje metinės ličio karbonato gamybos apimtys siekia 48 000 tonų, dar šiais metais jos pasieks 70 000, o 2019 metais išaugs iki 100 000“, - sako Jimenez‘as.

Šios naujienos yra susijusios ir su kiek ankščiau paskelbtu pranešimu, kuriame buvo teigiama, kad Čilės valdžios institucijos patvirtino naujas, 754 mln. dolerių, investicijas į šalyje esančias ličio kasyklas.

Nors tokia investicijų suma, lyginant su 10–12 mlrd. dolerių poreikiu, ir neatrodo didelė, bet esant vis didesniam elektrinių transporto priemonių, energijos saugojimo produktų ir įvairių energetinių projektų poreikiui, galima ateityje tikėtis ir gerokai didesnio masto investicijų į ličio pramonę.

(17)
(0)
(17)

Komentarai ()