Pagaliau sukurta baterija, apie kurią visi svajojo? Daug kam šoką sukėlusi 65 milijonų dolerių „Samsung“ ir „Dyson“ investicija ir kuo tai gali baigtis (Video)  (6)

Galbūt pagaliau priartėjome prie to momento, kai jau iš tikrųjų turėsime „kieto būvio“ bateriją? Viena Masačusetse įsikūrusi kompanija teigia, kad jų nauja medžiaga gali atverti visą šios technologijos potencialą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Axios“, tokie technologijų gigantai kaip „Samsung“ ir „Dyson“, bendrai investavo 65 milijonus dolerių į Masačutsetse įsikūrusią „Ionic Materials“ įmonę. Tokio dydžio investicijos į mažą ir turbūt daugeliui nežinomą įmonę rinkoje sukėlė tikrą šoką. Tačiau jei „Ionic Materials“ pateisins tokį pasitikėjimą, ši investicija atsipirks su kaupu.

Kompanija teigia, kad labai stipriai priartėjo prie saugios ir veikiančios „kieto būvio“ baterijos sukūrimo. Iki šiol „Ionic Materials“ tyrėjai teigia pasiekę 3 laimėjimus.

Pirma, jie tvirtina, kad ličio jonai per polimerą juda greitai ir net dar greičiau nei tradicinėje skysto elektrolito systemoje. Tai atrodo išties puiki žinia, juolab, kad jų polimeras yra kietos būsenos. Tad jei tai yra tiesa, tai būtų didžiulis žingsnis link „kieto būvio“ baterijos sukūrimo.

Antra, jie sako, kad jų medžiaga veikia prie 5 voltų ir gali būti pigiai ir gana paprastai pagaminta.

Trečia, tyrėjai teigia, kad nors dauguma iki šiol pagamintų medžiagų, kurios naudojamos „kieto būvio“ baterijų tyrimuose, veikia ganėtinai aukštoje temperatūroje – 60 laipsnių pagal Celsijų, jų sukurta medžiaga dirbo daug vesesnėmis sąlygomis – kambario temperatūroje. Čia galite pasižiūrėti kaip buvo testuojama „Ionic Materials“ sukurta „kieto būvio“ baterija.

Kodėl „kieto būvio“ baterija?

Atrodo, kad „Ionic Materials“ su savo unikalia, pigia ir gamybiškai paprasta medžiaga, gerokai lenkia savo konkurentus. Ir jei jų teiginiai yra teisybė, kodėl „kieto buvo“ baterijos būtų tokia didelė inovacija?

Pirmiausiai, jos yra saugesnės už esamas ličio jonų baterijas. Pastarosios yra linkusios perkaisti ir lengvai užsidegti. „Kieto buvio“ baterijos neturėtų šių problemų.

Jos taip pat gali būti mažesnės, pigesnės ir didesnės talpos, lyginant su įprastomis baterijomis. Jos būtų potencialiai greičiau įkraunamos, ilgiau veiktų ir taip pagerintų bendrą darbo našumą. Akivaizdu, kad „kieto būvio“ baterijos iš esmės pakeistų išmaniuosius telefonus ir elektrines transporto priemones.

Tad pagrindinis uždavinys yra atrasti medžiagą, kuri atitiktų visas išvardintas savybes. Jei „Ionic Materials“ yra teisūs dėl savo atrasto polimero, mes esame arčiau „kieto būvio“ baterijų nei kada nors ankščiau. Deja, bet kompanija kol kas nepateikia daugiau duomenų apie savo technologiją, todėl, kaip teigia „Axios“, daugelis ekspertų vis dar žiūri skeptiškai į šių tyrėjų produktą.

Kaip bebūtų, vis daugiau žinomų kompanijų įsitraukia į „kieto būvio“ baterijų kūrimo procesą: „Dyson“, „Fisker“, o dabar jau ir „Samsung“. Tad belieka tik laiko klausimas, kada rinkoje pasirodys saugi ir komerciškai patraukli „kieto būvio“ baterija.

Michael‘as Zimmerman‘as, „Ionic Materials“ įkūrėjas ir generalinis direktorius, polimerų, puslaidininkių bei optinių medžiagų naujovių ir apdirbimo ekspertas, video reportaže pristato bei pasakoja kuo „kieto būvio“ baterija yra geresnė už įprastą ličio jonų bateriją:

(59)
(2)
(57)

Komentarai (6)