Lietuvos lazerių pramonė ant didelių pokyčių slenksčio: yra tiesiog milžiniškas potencialas plėstis - lazerių poreikis pasaulyje auga geometrine progresija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2019-10-16 09:10
Manau Lietuvos pieno miltelių prekiautojų apyvarta dydesnė nei lazerių pardavimai. O Lietuvoje lazerius gamina jau seniai.
Arunas1948 2019-10-16 10:34
Prisimine kad Lietuva pirmavo SSSR lazeriuose o dabar paskutine pasaulyje, matomai reikia pramusti finansavima o politikai nieko neraukia apie lazerius ir su kuo juos gamina.
T 2019-10-16 10:51
Manau reikia taikytis prie tų sričių kurios daugiausiai iš užsienio surenka pinigų, o ne prie tų apie kurias įmantriausiai kalba.
Arunas1948 2019-10-16 11:59
Teisingai valdzia kaip tik ir taikosi i vezejus noredami juos sunaikinti, tai didziausia saka atnesanti uzsienio pinigu.
Niemand 2019-10-16 12:35
Lietuva ir šiuo metu pirmauja lazerių rinkoje: apie 25 proc. visos pasaulinės lazerių rinkos plius minus lygiai su kiniečiais ir vokiečiais. Virš 50 proc. pikosekundinių lazerių rinkos ir virš 80 proc. femtosekundinių. Taip, pati rinka yra nedidukė, bet tikrai yra kuo didžiuotis.
Finalfour 2019-10-16 13:05
Mezkit tuos vatinius trolius is cia greiciau, tik tersia komentarus, ir tiek. Jiems viskas kas LT bus blogai. Ypac seniems vatiniams pirdunams, kuriems jaunuste baigesi gudziam sovietmetyje kokiais 1968, tai zinoma, negi cia dziaugsiesi jaunos valstybes pasiekimais, kai paciam jau kapo duobe kasama.
Shinigami 2019-10-16 13:29
Ar užmiršai? Čia laisvas forumas, tai yra per diena gali susikurti kad ir 100 vartotojų ir toliau trolinti. Tad mėtymas nieko nepadės. Geriau žinoti trolius ir jų komentarų net neskaityti. Taip bus daug efektyviau nei mėtyti ir blokuoti jų acc.
Arunas1948 2019-10-16 14:13
Tai duokit lazeriu pramones pinigine israiska, susidarys keliasdesimt milijonu euru su vezeju milijardinemis apyvartomis, atsirado ekonomistai.
HardAxe 2019-10-16 14:45
Pranešimai: 647 Reputacija: -938 čia išeina -1.5 kiekvienai žinutei. Gal tikrai gana tos laisvos šalies? Kartais vėžį reikia gydyti.
House_of_gold 2019-10-16 15:58
Mačiau kažkas gerą komentarą turėjo iš narių: "Surinkai -10t. ? Tavo komentarų nebematau ir nebeskaitau". Į tokių žmonių komentarus turėtų niekas nereaguoti, o protinga diskusija tęstųsi.
Monochamus 2019-10-16 17:39
Nes šitas tipas yra ne žmogus turintis visiems nepriimtiną požiūrį, o tipiškas trolis. Specialiai rašo taip, kad sukeltų kuo daugiau pykčių ir beprasmių "diskusijų". Juk kurioje temoje tik ką rašo, tai visada postai būna bile tik, kad specialiai paprieštarauti vyraujančiam požiūriui. Jei apie fiziką - tai koks nors net mokyklos vadovėliui prieštaraujantis kliedesys, jei apie astronautiką - tai kokios nors konspiracijos, jei apie politiką - prorusiškas požiūris ir Lietuvos menkinimas ir t.t. O postai dažniausiai irgi būna trumpi, kažką suveplenta, kad "viskas šūdas" ir tiek. Jokio konstruktyvumo, dažniausiai net nesivargina bent kokius nors argumentus išdėstyti. Kažin ar iš vis yra nors vienas jo postas, kur būtų kažkas pozityvaus, o ne koks idiotiškas veptelėjimas, kad "viskas ne taip" ir po to antras standartinis postas "jūs visi durniai, nes nesuprantate"? Tai yra piktybinis forumo teršimas ir visai smagu būtų, jei administratoriai itmūsi veiksmų. O kol kas geriausia tiesiog visiems jį įsidėti į "priešų sąrašą" prie nustatymų ir nebekreipti dėmesio. Nebus dėmesio, tai gal ir nebus jam to džiaugsmo teršti forumą ir kelti beprasmes diskusijas apie nieką.
Berserkas 2019-10-16 18:18
Tai, kad trečdalis buvo ruseliai, po to tokie kaip tu lavonai ir visokie kurie į anglus išlėkė ir kurių niekas nepasigedo. Va, nežinau kaip kituose miestuose tačiau manajam greičiausiai taip ir neberastum marozo. Visi tokie į anglus išlėkė ir tikrai niekas nepasigedo. Taip, kad tas apsivalymas tikrai nėra blogai, vienintelis minusas jog tai darbingo amžiaus žmonės. Na, gimstamumas visoje Europoje žemas, aišku manau jog reikėtų padaryti rimtesnį skatinimą. Kaip tai anūkai nemoka lietuviskai? Nebent užsienyje gimęs ir pnš, tačiau tuomet reikia kaltinti tėvus jog nemokino savosios kalbos nuo mažens. Laivas vardu Lietuva neskęsta. Ko mums reik tai, kad visi senų pažiūriu esantys valdžioje susentu ir ate ate. Nes jie į valdžią ateina su tuo pačiu mentalitetu kurie buvo prieš tai. O prieš juos dar kiti tokie patys. Aišku taip pat nenuostabu, mat tai lyg visuomenės atspindys.
vazzy 2019-10-16 18:52
aš nesu tikras ar čia tikrai būtų logiškas sprendimas. Iš tikro gan akivaizdu, kad yra žmonių kurie nekuria diskusijos, o ją griauna, manau reikalingas atskiras klausimas ką mes su jais darom, nu kaip ir žodžio laisvė, tačiau čia jau nebe kitokia nuomonė, o specialiai kliudoma diskutuot apie temą. Galima bandyt trint visus komentarus kurie bus ne i temą tokių trolių, tikintis, kad nebesivargins rašyt, galima blokuoti, bet kaip minėjau reikalingas atskiras nutarimas. atsimenu predecentų, kai buvo užblokuoti troliai, kurie visas diskusijas paversdavo į tuščios žemės ar religines. on topic, labai didžiuojuosi tokiais lietuvių pasiekimais, mane stebina toks rinkos užėmimas, kuri tikrai yra daugiau nei sudėtinga. norisi matyti dar ir kokį masinės gamybos produktą, kurį naudotų dideli žaidėjai, kaip VW ar Volvo ar etc.
Niemand 2019-10-16 22:07
Na HP lietuviškus lazeriukus printeriams naudoja ir dar kai kuriuos patentus išsipirko ir pas kinus liniją pasistatė. Automobiliu pramonėje dalis gamina kai kuriems iš garsiuju brandu, bet ten nieko inovatyvaus, tiesiog liniją savo pasistatė, nes kainos kokybės santykis neblogas plius made in europe. Tokiu pas mus daug, nors nemaža dalis sukčiauja. Pvz., reali schema, atsigabena iš kinu ir pan. grąžtu pusgaminius, tada juos tipo pabaigia ir parduoda kaip europinį produktą.
Opalex 2019-10-17 14:44
Niemad, teisingai sakai. Mūsų lazeriu pramonė tikrai turi gera ateitį, ypač itin trumpų impulsų diapazone. Reikia, kad kokia viena imonele prastumtu koki grandiozini projekta tarptautinei kompanijai ir wualia!
HardAxe 2019-10-17 15:28
Ačiū. Nežinojau, kad priešų žinutės paslėpiamos. Nuostabus patarimas! Rekomendoju. Galėtų atminai padaryt auto-priešus visiem kas turi minusą, bet nelabai sulauksim...
Berserkas 2019-10-17 15:45
Man įdomu kodėl Lietuva nemąsto apie lazerių panaudojimą karo reikmėms. Taip pat kokia nemaža rinka būtų. Patirties gi turim lazeriu gamyboje.
HardAxe 2019-10-17 16:38
Lietuviai gamina tik lazerius, ne galutinius produktus. Net ir turint pakankamai galingą lazerį bus daug daug papildomo darbo, kol jis galės surasti taikinius ir juos naikinti.
Berserkas 2019-10-17 16:53
Tai galima bendradarbiauti su ES, NATO šalimis. Tarkim kuriant ginklus skirtus ES, NATO. Tarkim EURO lazerį. Skirtingų tipų, galingumo, dydžio, svorio ir pnš. Nuo tokių kaip drono naikinimo iki stambesnios technikos.