Pažadėti 7 milijardai dolerių ir vingiuotas SpaceX Crew Dragon progresas - artėjama prie didžiosios svajonės (Video)  ()

2014 metais NASA pažadėjo beveik septynis milijardus JAV dolerių dviem kompanijoms – SpaceX ir Boeing, – kad šios pagamintų žmones į kosmosą gabenti galintį erdvėlaivį. Originaliai buvo numatyta pirmuosius skrydžius atlikti dar 2017 metais, bet sumažintas finansavimas ir techninės problemos nulėmė, kad kol kas nei viena kompanija tikslo nepasiekė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-10-18 Pažadėti 7 milijardai dolerių ir vingiuotas SpaceX Crew Dragon progresas - artėjama prie didžiosios svajonės (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

SpaceX Crew Dragon šį pavasarį sėkmingai nuskrido į Tarptautinę kosminę stotį, bet be įgulos, o balandžio mėnesį bandymų metu susprogo. Šis įvykis dar pavėlino tikėtiną kapsulės paleidimą naudojimui.

Apie tai prieš kelias savaites gana griežtai pasisakė NASA administratorius Jimas Bridenstinas, komentuodamas kito SpaceX projekto – tarpplanetinio erdvėlaivio Starship – pristatymą. Bet praeitą savaitę, lankydamasis SpaceX bazėje Kalifornijoje, Bridenstine`as sušvelnino toną ir gyrė SpaceX progresą.

Pagal naujausius SpaceX planus, Crew Dragon kapsulės bandymai turėtų būti baigti per dešimt savaičių, taigi dar šiemet. Tokiu atveju pirmieji kapsulės skrydžiai su įgula galėtų prasidėti jau sekančių metų pavasarį. Tai būtų pirmieji žmonių skrydžiai iš JAV teritorijos nuo 2011 metų, kai baigėsi Šatlų programa.

Jei skrydžių pradžia nusikels iki 2020-ųjų rugsėjo ar vėliau, JAV reikės pirkti daugiau vietų astronautams Sojuz kapsulėse ir toliau skraidyti iš Baikonuro.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: