„Per šį variklį praeina tiek daug jėgos, kad daugeliu atvejų pasiekiamos medžiagų fizikinės galimybių ribos“ - Elonas atskleidė naujų detalių apie „Starship“ ir pasidalino pirmuoju vaizdo įrašu iš kosminio orlaivio vidaus (Video)  (1)

„SpaceX“ generalinis direktorius Elonas Muskas pasidalino nauju vaizdo įrašu, kaip gi atrodo tik ką pristatyto kosminio laivo „Starship“ prototipo vidus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusį savaitgalį Elonas Muskas Pietų Teksase esančioje „SpaceX“ bazėje pristatė naująjį kosminio laivo prototipą.

Jis teigė, kad „jei projektavimo ir gamybos darbai vyks tokiais eksponentiniais tempais, manau, kad mes sugebėsime šį orlaivį pakelti į orbitą per artimiausius šešis mėnesius.“

Elonas patvirtino ir tai, kad šiuo metu kalbama apie „Mark 1“ ir „Mark 2“ kosminius laivus ir tolesni prototipai bus kitokio dizaino, lengvesni, pigiau pagaminami ir Elonas tikisi, kad su „Mark 5“ laivu jau galėsime skristi į kosmosą.

Tačiau iki šiol dar nematėme, kaip gi atrodo prototipo vidus. Dabar Elonas paviešino trumpą vaizdo įrašą, kuriame jau galime šiek tiek pasižvalgyti po kosminio laivo vidų.

Elonas taip pat teigia, kad tai dar yra tik pirminis kosminio laivo vaizdas ir jame matyti daug įvairių virinimo siūlių. „SpaceX“ vadovas pažadėjo, kad „galutinė versija bus labiau nušlifuota, nei šis prototipas, bet vis tiek smagu tai matyti [šį prototipą]“

„SpaceX“ vadovas atskleidė ir daugiau techninių detalių apie šį „Starship“ prototipą bei teigia, kad su galutiniu kosminio laivo variantu į Mėnulį, Marsą ir už jo ribų vienu metu galės skristi 100 žmonių.

Elonas taip pat tvirtina, kad „Starship“ laivas bus 50 metrų aukščio ir dvigubai galingesnis, palyginus su NASA „Saturn V“ raketa, kuri per Apolo misiją astronautus nugabeno į Mėnulį.

Šiuo metu „SpaceX“ prototipas iš esmės yra milžiniškas plieno vamzdis su trimis „Raptors“ varikliais. Na, o šonuose esantys „pelekai“ leis raketai stabiliai nusileisti ant kieto paviršiaus.

Elonas patvirtino, kad per ateinančius mėnesius jie tikisi pilnai išbandyti šiuos prototipus ir jų galimybes. „Per šį variklį praeina tiek daug jėgos, kad daugeliu atveju pasiekiamos medžiagų fizikinės galimybių ribos“, - teigia Elonas.

P.S. „SpaceX“ dabar visą informaciją apie „Starship“ laivą patalpino naujoje internetinėje svetainėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(64)
(10)
(54)

Komentarai (1)