Vokietija priėmė sprendimą dėl „Huawei“: tai padės sutaupyti milijardus eurų  ()

Vokietija nedraus Kinijos technologijų milžinei „Huawei“ diegti naujos kartos 5G ryšio šalyje, teigiama Federalinės ryšių agentūros išplatintame preliminariame telekomunikacijų tinklų reglamente.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reglamente tvirtinama, kad 5G ryšį diegiančios bendrovės ir įrangos tiekėjai turės įrodyti esantys patikimi ir užtikrinti, jog konfidenciali informacija jokiais būdais negali būti perduota į užsienį, tačiau apie konkretų, prieš „Huawei“ nukreiptą draudimą nėra kalbama, rašo BBC.

„Huawei“ pasveikino Vokietijos „faktais ir standartais paremtą sprendimą“.

„Kibernetinio saugumo politizavimas tik sutrukdys technologijų plėtrai ir visuomenės pažangai, tuo pačiu visai nespręsdamas saugumo iššūkių, su kuriais susiduria visos šalys. „Huawei“ ir toliau atvirai bendradarbiaus su reguliuotojais, klientais ir verslo organizacijomis, kad užtikrintume mobiliųjų tinklų saugumą“, – sakoma „Huawei“ pranešime.

„Per pastaruosius 30 metų mes aptarnavome daugiau nei 3 mlrd. žmonių visame pasaulyje, tuo pačiu išlaikydami tvirtą saugumą“, – pridūrė „Huawei“.

Šiuo metu visi Vokietijos ryšio operatoriai naudoja „Huawei“ įrangą. Anksčiau jie įspėjo, kad „Huawei“ draudimas priverstų atidėti 5G ryšio įvedimą šalyje ir kainuotų papildomai milijardus dolerių.

Bendrovė šiemet susidūrė su didžiuliu spaudimu, Vašingtonui pradėjus visuotinę kampaniją prieš „Huawei“ ir raginant sąjungininkus atsisakyti kinų milžinės telekomunikacijų įrangos dėl saugumo sumetimų. Gegužę JAV įtraukė „Huawei“ į „juodąjį sąrašą“.

Jungtinių Valstijų teigimu, „Huawei“ įrangoje gali būti tyčia įdiegtos saugumo spragos, kurios leistų Pekinui šnipinėti pasaulio ryšių sistemoje.

Jungtinė Karalystė (JK) ketina šį rudenį priimti sprendimą dėl to, ar leisti „Huawei“ diegti 5G ryšį šalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Darius Mikutavičius
(25)
(5)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: