Ramiajame vandenyne nufilmuotas itin retas formą keičiantis aštuonkojis (Video)  ()

400 metrų gylyje Ramiajame vandenyne mokslininkai sutiko itin retos rūšies giliavandenį aštuonkojį, pasižymintį gebėjimu keisti formą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad įstabaus grožio formą keičiantis gyvis buvo nufilmuotas liepos pradžioje amerikiečių tyrimus vykdančio laivo „Nautilus“.

Specialistai, tyrę vandenyno gilumą netoliese Džarvio salos, visai nesitikėjo tokios akistatos. Ryškios spalvos moliuskas mokslininkus pakerėjo gebėjimu keisti formą – jis tai priminė papriką, tai kelio ženklą, tai paprastą aštuonkojį. Skelbiama, kad išvysti šį gražuolį specialistai galėjo 400 metrų gylyje.

Džarvio sala yra centrinėje Ramiojo vandenyno dalyje, maždaug už 2200 kilometrų į pietus nuo Havajų salų. Ši sala nėra Jungtinių Valstijų sudėtyje, tačiau joms pavaldi. Joje lankytis gali tik Amerikos pakrančių apsaugos pareigūnai arba mokslininkai, ir tai tik gavę specialų leidimą.

Kaip teigia cefalopodų ekspertai, vaizdo įraše įamžintas jaunas Cirrothauma magna rūšies egzempliorius, kurio suaugusio ilgis sieks maždaug 1,5 metro.

Pirmą kartą šis padaras mokslininkų buvo aprašytas dar 1885 metais, tačiau jis iki pat šių dienų praktiškai neištyrinėtas, nes gyvena labai giliai. Neskaitant vandenyno dugne nufilmuoto egzemplioriaus, kol kas mokslininkams pavyko išvysti vos keturis šiuos unikalius aštuonkojus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()