Japonija už 146 mln. dolerių perka salą JAV karinėms pratyboms: kas vyksta?  (2)

Japonija pranešė, kad susitarė dėl vienos negyvenamos salos pirkimo už 146 mln. dolerių (132,6 mln. eurų), planuojant joje rengti JAV karines pratybas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2011 metais Tokijas ir Vašingtonas susitarė perkelti savo JAV naikintuvų bandymų poligoną į Magešimos salą, esančią maždaug už 30 kilometrų į pietvakarius nuo Japonijos pakrantės.

Japonijos ministrų kabineto generalinis sekretorius Yoshihide Suga pranešė, kad susitarimas dėl Magešimos salos įsigijimo buvo pasiektas penktadienį „po gynybos ministerijos ir statybų vykdytojo, kuriam priklauso didžioji salos dalis, diskusijų“.

Amerikiečių naikintuvų bandymai šiuo metu vyksta Ivo saloje, maždaug už 1 200 kilometrų į pietus nuo Tokijo.

Šio sandorio iniciatorius buvo Vašingtonas. Pasak jo, Ivo sala yra per daug nutolusi nuo amerikiečių karinės bazės Japonijos vakariniame Ivakunio mieste, kur laikomi naikintuvai.

Y. Suga informavo, kad saloje „artimiausiu metu“ bus sukurta infrastruktūra, reikalinga pratyboms. Generalinis sekretorius atsisakė atskleisti daugiau informacijos, kol pirkimo sandoris dar neužbaigtas.

Japonijos karinė doktrina ilgą laiką buvo apribota savigyna. Šalies gynyba ir galimybė naudoti karinę jėgą priešo teritorijoje yra smarkiai priklausoma nuo Amerikos pagal dvišalį saugumo aljansą.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ne kartą ragino Japoniją ir kitas JAV sąjungininkes skirti daugiau lėšų savo gynybai.

Kai kurie Magešimos aplinkinių salų gyventojai susirūpinę dėl triukšmo, kurį gali kelti naujasis mokymų poligonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(23)
(6)
(17)

Komentarai (2)