Hipergarsinės „Avangard“ raketos jau paruoštos: Rusija pristatė tokį branduolinį ginklą, nuo kurio negali apsiginti jokia kitos šalies kariuomenė (Video)  (11)

Rusija tik ką pristatė savo naujausią ginklą – hipergarsines raketas „Avangard“. Teigiama, kad tai yra pirmasis toks naujos kartos branduolinis ginklas pasaulyje, nuo kurio negali apsiginti jokia kitos šalies kariuomenė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ir Rusija jau daugelį metų dirba su hipergarsiniais ginklais ir žinia, kad viena iš šių šalių jau sukūrė tokį ginklą – turint galvoje, kad dar nėra išsiaiškinta, kaip nuo tokių ginklų apsiginti – kelia didžiulį nerimą.

Kaip praneša „The Associated Press“, Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu penktadienį pranešė šalies prezidentui Vladimirui Putinui, kad buvo pradėtos eksploatuoti pirmosios rusiškos hipergarsinės raketos „Avangard“.

Teigiama, kad „Avangard“ raketa gali skrieti 27 kartus greičiau už garso greitį (27 machų greitis arba 33 000 km/h), tuo pačiu išlikti manevringa ir taip išvengti priešraketinių gynybos sistemų.

„Avangard“ paleidžiama nuo ją iškėlusios tarpkontinentinės balistinės raketos, bet skirtingai nuo įprastų kovinių galvučių, ši raketa atmosferoje išlieka manevringa. Ir šiuo metu praktiškai nėra jokios apsaugos nuo tokios, priešraketinių gynybos sistemų išvengiančios, branduolinį užtaisą nešančios raketos.

Sergejus Šoigu susirinkusius aukščiausius šalies vadovus informavo, kad pirmasis raketų vienetas, aprūpintas „Avangard“, jau yra pasiruošęs.

„Sveikinu jus su šiuo svarbiu įvykiu kariuomenei ir visai tautai“, – susirinkusiems teigė Šoigu.

Apie „Avangard“ raketas Vladimiras Putinas buvo užsiminęs dar praėjusių metų pabaigoje. Tąkart jos buvo testavimo fazėje, o dabar, panašu, kad jau yra parengtos naudojimui.

„The Associated Press“ teigimu, Vladimiras Putinas pasauliui siunčia aiškią žinutę: Rusija žengia į priekį šiose ginklavimosi varžybose.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(97)
(88)
(9)

Komentarai (11)