„Jeigu raketos aukštis siekia 110 metrų, tai reiškia, kad aš sėdžiu kokių 105 metrų aukštyje. Viskas po manimi yra vien tik kuras“. Ką turėjo įveikti astronautai pakeliui į Mėnulį (Video)  ()

1961-ųjų metų gegužę JAV prezidentas Johnas F. Kennedy pirmą kartą viešai paskelbė siekį išlaipinti žmogų Mėnulyje. Jo žodžiai skambėjo kaip pasaka, bet po aštuonerių metų tai padaryti tapo įmanoma. „Apollo“ programai buvo skirtas milžiniškas valstybės finansavimas. Prie projekto triūsė 400 tūkst. įvairių sričių specialistų. Mokslininkai ir inžinieriai kūrė tai, kas anksčiau neegzistavo, sprendė įrangos suderinamumo galvosūkius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galingoji „Saturn V“ raketa ir „Apollo“ erdvėlaivis buvo ištobulinti ir išbandyti kosmose. Astronautai, įveikę ilgas, sudėtingas ir neretai pavojingas treniruotes, buvo pasiruošę kilti.

„Aš asmeniškai jausčiausi kaip ant didelės parakos statinės, sako Molėtų astronomijos observatorijos gidas Andrius Zigmantas. Jeigu raketos aukštis siekia 110 metrų, tai reiškia, kad aš sėdžiu kokių 105 metrų aukštyje. Viskas po manimi yra vien tik kuras.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()