Nyderlandų startuolis sukūrė dar neregėtą, nuo oro taršos saugančią išmaniąją kaukę: su taršos matuokliu ir net maršruto planavimu (Video)  ()

Nyderlandų startuolis kovoti su oro tarša siūlo pasitelkiant naujos kartos kaukę, kuri, pasak kompanijos, galės aptikti dulkių daleles, įspėti ją naudojančius žmones apie konkrečiu metu egzistuojantį taršos lygį, o galiausiai – sudėlioti maršrutą važiavimui dviračiu ar vaikščiojimui tomis vietomis, kuriose oro užterštumas mažiausias.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos „AirBliss+“ nuo oro taršos sauganti išmanioji kaukė pasižymi viduje esančia ventiliavimo sistema, palengvinančia įkvėpimą ir filtravimą, vandeniui atspariu iš audinio pagamintu perdirbamu filtru, kuriame nėra plastiko, galimybe rinktis įkrovimą per USB jungtį arba baterijas ir LED lemputėmis, perspėjančiomis apie oro taršos lygio pasikeitimus.

A. Arigue teigia, kad silikoninis užsandarinimas prisitaiko prie veido, todėl ši kaukė yra gerokai patogesnis variantas nei daugelis kitų.

A. Arigue tvirtina, kad dėl tvarios produkto konstrukcijos ir sudėties kaukė gali būti naudojama ilgiau nei kitos nuo taršos saugančios kaukės. Pasak gamintojų, „AirBliss+“ kaukę naudoti galima ilgiau nei dvejus metus.

Pasaulio sveikatos organizacijos skaičiavimai rodo, kad kiekvienais metais pasaulyje dėl tiesiogiai su oro tarša susijusių priežasčių miršta 4,6 mln. žmonių. A. Arigue teigia, kad jo kompanija kalnakasybos srityje diegia bandomąsias programas, daugiausia Šiaurės ir Pietų Amerikoje.

„AirBliss+“ planuoja 2020-ųjų vasarą pradėti „Kickstarter“ kampaniją, kad iki metų pabaigos pradėtų gamybą ir prekybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()