382 dienos be maisto? Būtent taip užsispyręs škotas kadaise atsikratė 125 kilogramų  (2)

Norite numesti svorio? Štai paprastas patarimas - sudeginkite daugiau kalorijų nei suvalgote. Lengviau pasakyti, nei padaryti, bet kai kurie žmonės šį svorio metimo planą pakelia į kitą lygį. Štai škotas Angusas Barbieris kartą nusprendė pasninkauti ir nevalgė ištisus metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be oro žmogus gali išgyventi vos kelias minutes, be vandens - vos kelias dienas, be maisto - porą savaičių. Tiesa, visi mes esame skirtingi. Liesas žmogus be maisto išgyventų gerokai trumpiau nei turintis šiek tiek riebalų. Angusas Barbieris, gimęs 1939 metais, 1965 metais užlipęs ant svarstyklių pamatė gąsdinančius skaičius - 207 kg. Taigi, užsispyręs škotas nusprendė laikytis dietos.

Barbieris nesvarstė kalorijų ribojimo - jis visiškai atsisakė maisto. Tiesa, tai nebuvo beprotiškas neapgalvotas sprendimas. Barbieris metė darbą tėvo užkandinėje, kuri kuriam laikui užsidarė, ir užsiregistravo ligoninėje Dandyje. Gydytojai rekomendavo pasninką ir Barbieris trumpam pamiršo maistą.

Žinoma, vyras ir toliau gėrė vandenį ir, kartais pasimėgavo arbata ar kava. Jis taip pat vartojo vitaminus, kurie turėjo pakeisti įprastai su maistu gaunamus gyvybiškai svarbius mineralus. Kai gydytojai nurodė Barbieriui, jog galima padaryti pertrauką, vyras to atsisakė - jis norėjo kiek įmanoma greičiau atsikratyti nereikalingų kilogramų. Taigi, badavo toliau.

Ir taip 27 metų Barbieris nevalgė 382. Visą tą laiką jis gėrė vandenį, arbatą ir kavą bei vartojo vitaminus. Tiesa, reikia paminėti, kad badavimu šią neįprastą dietą galime vadinti tik sąlyginai, mat Barbieris savo gėrimus kartais paskanindavo cukrumi ar pienu. Maistą valgyti jis vėl pradėjo tik tada, kai pasiekė savo idealų svorį - dietos pabaigoje jis svėrė tik 82 kg. Ir tada pasimėgavo griežinėliu duonos su sviestu, virtu kiaušiniu bei puodeliu kavos. Barbieris teigė, kad per metus buvo pamiršęs maisto skonį, todėl kiaušinis jam buvo labai skanus. Ir labai sotus.

Barbierio pasninkavimo rekordas išliko iki šių dienų. Tiksliau, jis išliks amžinai, nes Gineso rekordų knyga atsisako registruoti naujus šio rekordo bandymus. Barbieris tai atliko su gydytojų priežiūra, tačiau tai vis tiek gali būti pavojinga. Juolab, kad Barbierio gyvenimas truko neilgai - jis mirė būdamas 51.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(1)
(18)

Komentarai (2)