Stulbinantys tyrimo rezultatai: nė vieno užkrėtimo iš 172 kontaktų - kaip tai gali būti?  (2)

Mokslininkai aiškinasi, kaip galėjo atsitikti, kad COVID-19 sirgęs devynerių metų vaikas iš Prancūzijos neužkrėtė nė vieno iš daugybės žmonių, su kuriais turėjo kontaktą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų 172 su vaiku kontaktavusių asmenų koronaviruso testas buvo neigiamas, rašo JAV specializuotas žurnalas „Clinical Infectious Diseases“. Anot mokslininkų, tai gali reikšti, kad vaikų vaidmuo platinant virusą nėra svarbus.

Devynmetis koronavirusu užsikrėtė Rytų Prancūzijos Aukštutinės Savojos regione ir to nežinodamas dalyvavo trijuose slidinėjimo kursuose. Sveikatos tarnybos vėliau nustatė 172 asmenis, kurie inkubaciniu metu turėjo kontaktą su vaiku. Visų jų koronaviruso testas buvo neigiamas.

Tiesa, 64 proc. kontaktinių asmenų buvo diagnozuoti tokie sezoniniai susirgimai, kaip gripas. Šis atvejis parodo, kad „vaikai galimai nėra svarbūs šio naujojo viruso pernešėjai“, – straipsnyje teigia mokslininkai. Devynmečiui pasireiškė tik lengvi simptomai. Pasak epidemiologo ir vieno tyrimo autorių Kosto Daniso, vaikas dar sirgo kitais kvėpavimo takų susirgimais.

Vaikai dažniausia COVID-19 perserga lengvai. Tačiau baiminamasi, kad infekuoti vaikai gali užkrėsti vyresnius ir rizikos grupės žmones. Daugelyje šalių dėl to uždaryti darželiai ir mokyklos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(5)
(10)

Komentarai (2)