Šio iškilaus mokslininko pomirtinė kelionė prasidėjo dar 2006 metais ir tęsiasi iki šiol  ()

Kartais žmonės nori išsiskirti iš kitų net ir po mirties. Dėl to jie pareiškia įvairių norų, susijusių su laidojimo vieta, antkapio dydžiu bei spalva ir panašiai. Tačiau turbūt nė vieno mirusiojo poilsio vieta neišsiskirs taip, kaip astronomo Clyde‘o Tombaugho.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

C.Tombaughas mirė dar 1997 metais, tačiau 2006 metais uncija (apie 28 gramai) jo kremuotų palaikų buvo patalpinta aliumininėje kapsulėje kosminiame laive "New Horizons", kuris yra NASA misijos į Plutoną dalis.

C.Tombaughas buvo pirmasis žmogus, kuris 1930 metais atrado Plutoną. Būdamas vos 24 metų ir dirbdamas Lowello observatorijoje Flagstafo mieste, Arizonoje (JAV), jis atrado šią planetą, kuri tuo metu buvo pavadinta „Planeta X“. Jo atradimas visiškai pakeitė mokslininkų supratimą apie Saulės sistemą.

Tiesa, būti palaidotam kosmose nėra naujovė. 1992 metais tai padarius televizijos serialo „Star Trek“ (liet. "Žvaigždžių kelias") kūrėjui, to paties užsimanė dar 450 žmonių, kurie paprašė dalį savo kremuotų palaikų po mirties išsiųsti į kosmosą.Keletas kompanijų - tokių kaip "Elysium" ar "Celestis" - netgi teikia tokias paslaugas.

Tuo tarpu C. Tombaugh įvykdė ilgiausią pomirtinį skrydį – 2015 metų liepos mėnesį jo pelenai priartėjo prie Plutono planetos per 12 500 kilometrų. Tačiau zondas „New Horizons“ iki pat šios dienos skrieja kosmosu ir yra nutolęs nuo Žemės jau per daugiau nei 6,5 milijardo kilometrų. 2015 metais interviu su NASA metu C.Tombaugho duktė Annette pasakė, kad jos manymu, jos tėtis būtų tuo sujaudintas. Anot jos, kai jos tėtis pažvelgė į Plutoną, jis tebuvo šviesos taškelis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(23)
(3)
(20)

Komentarai ()