15 žymių mokslininkų citatų apie Dievą - ką sakė Einšteinas, Kopernikas ir Tesla?  (10)

Dažnas mano, kad mokslas prieštarauja religijai. Arba priešingai - kad religija prieštarauja mokslui. Mokslininkai savo pažiūras retai aptarinėja laisvai, tačiau tiesa yra ta, kad tarp jų, kaip ir tarp kitų visuomenės narių, yra ir religingų, ir ateistų. Ką apie Dievą manė Albertas Einšteinas? O Nikolojus Kopernikas? Kokia buvo Stiveno Hokingo nuomonė šiuo klausimu? Štai 15 įdomių garsių mokslininkų citatų apie Dievą ir religiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gulielmas Markonis, italų fizikas, radijo išradėjas, Nobelio fizikos premijos laureatas – „Sakau tai išdidžiai - esu tikintis. Tikiu maldos galia. Ir tikiu ne tik kaip katalikas, bet ir kaip mokslininkas“.

Tomas Edisonas, išradėjas ir verslininkas, turėjęs daugiau nei 1200 patentų – „Didžiausią pagarbą ir susižavėjimą reiškiu inžinieriams. Ypač didžiausiam iš visų – Dievui“.

Nikolojus Kopernikas, astronomas ir pirmasis detaliai aprašęs heliocentrizmą (Saulę kaip sistemos centrą) – „Kas gali gyventi šalia tobuliausios tvarkos ir dieviškos išminties ir nesijausti labai įkvėptas? Kas gali nesižavėti visų šių dalykų architektu?“

Albertas Einšteinas, fizikas, reliatyvumo teorijos autorius – „Žodis „Dievas“ man tėra žmogaus silpnumo išdava, o Biblija – gražių, bet gana primityvių legendų rinkinys“.

Stivenas Hokingas, anglų fizikas ir kosmologas – „Galbūt dievas ir yra, bet mokslas gali paaiškinti visatą ir be jokio kūrėjo“.

Galilėjas Galilėjus, italų astronomas, matematikas, filosofas ir fizikas – „Neprivalau tikėti, kad koks nors Dievas mums suteikė jausmus ir protą, o tada užsimanė, kad jais nesinaudotume“.

Zigmundas Froidas, austrų psichologas, psichoanalizės pradininkas – „Dievas yra ne kas kitas kaip išaukštintas tėvas“.

Luji Pasteras, prancūzų mikrobiologas ir chemikas – „Kuo daugiau tiriu gamtą, tuo labiau mane žavi Kūrėjas. Mokslas žmogų suartina su Dievu“.

Maksas Plankas, vokiečių fizikas, kvantinės mechanikos pradininkas – „Tikintysis Dievą įterpia kalbos pradžioje, o fizikas – pabaigoje“.

Nikola Tesla, serbų elektros inžinierius, fizikas – „Proto galia yra dovana iš Dievo, iš dieviškos būtybės. Ir jei sukoncentruosime savo protus į šią tiesą, tapsime šios didžios galios dalimi“.

Leonardas da Vinčis, italų menininkas, inžinierius, išradėjas, filosofas ir mokslininkas – „Dievas mums parduoda dalykus mainais į darbą“.

Džeimsas Klerkas Maksvelas, škotų fizikas, elektromagnetinio lauko teorijos kūrėjas – „Pažvelgiau į visas filosofijos sistemas ir supratau, kad nei viena neveiks be Dievo“.

Robertas Boilis, airių filosofas, chemikas, alchemikas, išradėjas, fizikas – „Dievas nebūtų sukūręs visatos, jei nebūtų norėjęs, kad ją suprastume“.

Maiklas Faradėjus, anglų fizikas, elektromagnetinių reiškinių tyrėjas – „Gamtos knyga, kurią turime skaityti, yra prašyta Dievo pirštu“.

Johanesas Kepleris, vokiečių astronomas ir matematikas, suformulavęs Keplerio dėsnius – „Mokslas yra procesas, kuomet paskui Dievą galvojame jo mintis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(10)
(18)

Komentarai (10)