Lietuva galėjo būti galinga ir didinga valstybė ir viskas dėl nedidelių skirtumų smegenyse? Panašu, kad mūsų smegenys skiriasi nuo germanų ar slavų ir kaip veikia atlygio sistema

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-05-21 12:04
Dėl slavų smarkiai abejoju.
Arunas1948 2020-05-21 13:43
Kazkodel barbarai visa laika nugalejo protingus.
jull 2020-05-21 17:50
Jei svarstom, kokia valstybe galejo buti "galinga ir didinga" jauciu pirmiausia reikia ziureti i geografija. Didzioji dalis "didziuju" valstybiu visu pirma yra atskirtos nuo kitu geografinem kliutim (kalnai, vandenys, dykumos) = maziau karu, lengviau apsaugot teritorija, islaikyt savo itaka, daugiau istekliu galima skirti tolimesniam vystymuisi. Lietuvos atveju tokiu kliuciu nera ir tokios valstybes teritorijos iki siol ejo is ranku i rankas, daug istekliu privalejo panaudot savo teritoriju issaugojimui. Beveik visos germanu tautos yra kazkuo apsaugotos bent is vienos puses. Vokieciai - is vienos puse -alpes is kitos baltijos jura, Skandinavai - jura ir siauriniu klimatu, britai, airiai - velgi jura is visu pusiu. Didele slavu valstybe - Rusija, apsaugota pacios teritorijos dydziu, atsiauriu klimatu, ir velgi, vandeniu. Baltijos valstybes kartu su Baltarusija, Ukraina, Lenkija, yra tarp siu "didziuju" is visom is to isplaukianciom pasekmem. Man sitie veiksniai atrodo daug daugiau nusveriantys nei kazkokie neirodyti skirtumai smegenyse.
vkv 2020-05-21 18:20
Paskutiniu metu jau kelintas straipsnis su pseodo-antrašte, kuri niekaip nepagrindžiama straipsnyje. Iš pradžių rašoma apie sudėtingus smegenų tyrimus, po to, kažkodėl apie vieną iš daugelio seniai atliekamų eksperimentų - sausainio eksperimentą. Ir galiusiai keliama visiškai netyrinėta prielaida, kuria vargu ar taip paprastai galima paaiškinti politines perpetijas apie kurias trūksta rašytinių. Galiausiai, tenka daryti išvadą apie straipsnį - gaila buvo laiko skirto aidžiai skaitant šį neaiškios kilmės kratinį atskiestą saplionėmis.
AAA000 2020-05-22 01:49
man irgi uzkliuvo pabaiga - visiski pezalai pritempti. manau musu atsparos gamtines salygos vienos is prasciausiu ir mes labiausiai del to prisitaikantys individualiai kaip visuomene. daugiausiai viska ignoruojam - net ir gerus dalykus, kol jie prilimpa. tas sausainio ekspermentas Lietuvoje kulturiskai yra sudetingesnio lygmens. pirma ima nemokamai ir suvartoja. o tuos kur neima pirmo - primusa. o antra organizuotai atima is to, kai ateina to papildomo antro "davejas" - tik ne visada gaunasi va del to ir failina sitas tyrimas cia nes lietuviai kulturiskai visada ima 1,5 sausainio ir tik jei pasaulis visuotinai ima po 2, tada ir lietuviai jau "paveluotai" persiorientuoja ir ima po 2
Arunas1948 2020-05-22 08:46
Del slavu smarkiai abejoju bet lenkai Lietuva isdure su LDK, lietuviskos zemes atsidure Lenkijoje, gaunasi lietuviai durnesni.
sub 2020-05-22 10:46
Neįsivaizduju kas nori būti didingas ir galingas. Kam to reikia išvis? Kas smegenų neturi matuojasi raumenimis, bet gyvena pašiūrėse. Ta prasme nė viena valstybė į kruią žiūrėčiau kaip į pavyzdį Lietuvai nebuvo nei galinga nei didinga.
Arunas1948 2020-05-22 11:18
Dabar geriausiai gyvena mazos valstybes nes joms nereikia kariuomenes, dideles biurokratijos o zmogui nedaug reikia, Lietuvoje irgi gerai gyventume jeigu atsikratytume kariuomenes ir biurokratu armijos.
GNU 2020-05-23 02:25
Visiškas skiedalas. Tiek prirašyta, o išvados tiesiog apverktinos. Gaila laiko praleisto tai skaitant.